Search

Πάμε για ποτό ... σπίτι;


Κάθε σπίτι που σέβεται τον εαυτό του, ακόμη κι αν οι ιδιοκτήτες δεν είναι αυτό που λέμε «πότες», πρέπει να διαθέτει ένα άρτια εξοπλισμένο μίνι μπαρ. 


Το στυλ που θα ακολουθήσεις είναι σίγουρα ανάλογο του γενικότερου στυλ διακόσμησης του σπιτιού αλλά υπάρχει και το σίγουρο του μπαρ-τρόλει.  Κι εδώ όμως το στυλ και το ύφος κινείται ανάλογα με την διακόσμηση του υπόλοιπου χώρου.

Μια εικόνα λένε ίσον χίλιες λέξεις οπότε οι φωτογραφίες θα μας πουν καλύτερα πώς να κινηθούμε.

Every house that respects itself, even if the owners are not what we say "drinkers", should have a well-stocked minibar.
The style will follow the general style of your home décor but there is also the certain solution of the bar cart. The style of your bar cart depending on the decor of the rest area.

A picture is equal a thousand words so the photographs will tell us which is the best choice

Χρέη μπαρ άνετα μπορεί να υπηρετήσει μία κονσόλα…
You can a dresser as your home bar…


Πηγή

Ένας μπουφές με ράφια από πάνω…
A dresser with shelves over it ...


Μια βιτρίνα…
An armoire…

Πηγή

…η ένα παλιό ντουλάπι
…or an old cupboard


Ένας πάγκος επενδεδυμένος μ ένα φο δέρμα…
A table lined with a faux leather…


Αλλαγή χρήσης σε μια όμορφη βιβλιοθήκη…
Change the use of a beautiful bookcase...

 Πηγή

Πηγή

…η σε μια απλή ραφαρία
…or these simple selves


Ένα παλιό έπιπλο τηλεόρασης μπορεί άνετα να γίνει ένα μίνι μπαρ
An old TV furniture can easily become a mini bar


Αν έχεις χώρο κάτω από την σκάλα σου…
If you have space under your staircase…

 Πηγή


…η στον πάγκο της κουζίνας σου

…or on your kitchen counter

 Πηγή

Αυτό είναι που λέμε πιάνο μπαρ
This is what we say piano bar


Και η πιο εύκολη και για μένα αλλά και πιο κομψή λύση τα μπαρ τρόλει.  Εδώ οι επιλογές είναι αμέτρητες και εύκολα πραγματοποιήσιμες.  Ακόμη και το παλιό μπαρ τρόλει της μαμάς που σίγουρα είναι από τον προηγούμενο αιώνα μπορεί με λίγη μπογιά και το κατάλληλο styling να γίνει σημείο αναφοράς μέσα σ ένα σπίτι

And the easier and more elegant for me solution the bar carts. Here the choices are endless and easily achievable. Even your mother’s old trolley bar which is definitely since last century with little paint and suitable styling can become the focal point of your home.Σε έντονα χρώματα
In bright colors


Ή σε πιο industrial μορφή
Or in a more industrial form
Bar carts via Pinterest

Όποια επιλογή και να διαλέξουμε από τις παραπάνω ή από αυτές που κυκλοφορούν κατά χιλιάδες στο διαδίκτυο ένα είναι σίγουρο, πως θα φτιάξουμε μια πανέμορφη γωνιά στο σπίτι μας για εμάς και τους επισκέπτες μας.
Whatever option to choose from these or those placed by the thousands on the internet it is sure that we will create a beautiful corner in our house for us and our guests.

Η δική μου επιλογή είναι σίγουρα το μπαρ τρόλει, στο προηγούμενο σπίτι μου λόγω πολύ μεγάλου χώρου είχα ένα που το χάρισα όταν μετακομίσαμε και σε αυτό το σπίτι χρησιμοποιώ ένα παλιό σεκρετέρ όπως θα δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν.  Όταν πάρω πίσω την τραπεζαρία μου που την διέθεσα στον γιό μου και έγινε η τέταρτη κρεβατοκάμαρα του σπιτιού σίγουρα θα φτιάξω ξανά ένα. 
My choice is definitely the bar cart, in our previous home because of the very large space I had one which I gave it when we moved to this house so now I use an old secretary as you will see in the following pictures. When I’ll get back my dining room allocated to my son to become the fourth bedroom of the home will definitely make one again.

Τώρα αυτό που σκέφτομαι είναι να «πειράξω» λίγο το σεκρετέρ για να γίνει πιο ενδιαφέρον σαν έπιπλο και να συνεχίσω να το χρησιμοποιώ σαν μίνι μπαρ.
Now what I think is to "touch" the little secretaire to become more interesting as furniture and continue to use it as a mini bar.

Εσείς τι λέτε;  Ποια είναι η επιλογή σας;
What do you think?  What is your choice?


Να έχετε μια υπέροχη ημέρα
Have a wonderful day


Christina
by ArtDecorationCrafting

22 σχόλια

 1. Μου αρέσει πολύ η χρήση του σεκρετέρ! Ανυπομονώ να το δω και "πειραγμένο". Εμείς λόγο έλλειψης σχετικού χώρου, χρησιμοποιούμε ως mini bar το ράφι από το τρόλεϊ της κουζίνας (το οποίο φαίνεται και από το σαλόνι)!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Λύση ανάγκης, έμπνευση της στιγμής Κατερίνα μου. Μια χαρά είναι εκτελεί διπλά χρέη το μπαρ τρόλει :)

   Διαγραφή
 2. Πολύ ωραίες ιδέες Χριστίνα μου!!! Το πιάνο-μπαρ, all the dollars :))) Εγώ βέβαια, έχω τα ποτά σε ένα ντουλαπάκι της βιβλιοθήκης, να υπάρχουν για ώρα ανάγκης. Δεν είμαστε πότες και δεν είχαμε το μεράκι να φτιάξουμε κάτι ανάλογο. Να το πειράξεις το σεκρετέρ, γιατί ότι πειράζεις εσύ κάνεις θαύματα!!! Φιλάκια πολλά!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το πιάνο μπαρ και εμένα μου άρεσε...ούτε εμείς πίνουμε, κανένας στο σπίτι. Ξεσκονίζω τα μπουκάλια μέχρι να έρθει κάποιος φίλος. Λίγο θα το πειράξω το σεκρετέρ γιατί είναι πολύ παλιό και δεν θέλω να του αλλάξω τελείως μορφή. Φιλιά κι από εμένα :)

   Διαγραφή
 3. Εμείς ως μπαρ χρησιμοποιούμε το τραπεζάκι του σαλονιού, το οποίο έχει μέσα ενσωματωμένο.
  Εγώ δύσκολα θα χρησιμοποιούσα κάτι τόσο εκτεθειμένο όπως το τρόλεϊ γιατί βαριέμαι το ξεσκόνισμα:)
  Πάντως βλέποντας το μου ήρθε ένα ωραίο DIY στο μυαλό. Η παλιά ξύλινη αλλαξιέρα θα μπορούσε να εξυπηρετήσει ένα τέτοιο σκοπό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ναι Μαργαρίτα μου σίγουρα η αλαξιέρα με το κατάλληλο βάψιμο μπορεί να γίνει πολύ όμορφη και θα είναι και πρωτότυπη η μεταμόρφωση της. Φτιάξτην να την δούμε. Για το ξεσκόνισμα μ ένα swifer έχεις ξεμπερδέψει. Καλό ΣΚ :)

   Διαγραφή
 4. Πολύ ωραία χρήση του σεκρετέρ Χριστίνα. Εγώ στο Άσυλο έχω μία κινεζική βιτρίνα που εκτελεί χρέη μπαρ, κρατώντας μεταξύ άλλων, όλα τα ποτά και τα απαραίτητα για κοκτέιλς σύνεργα. Τρόλει μπαρ έχω, αλλά στην κουζινά, στολισμένο με φυτά καθώς όπως λέει και η Μαργαρίτα, άντε να ξεσκονίζεις κάθε τρεις και λίγο όλα τα μπουκάλια, ποτήρια κτλ. Μόνο τα Χριστούγεννα είχε πάρει θέση στο σαλόνι με τα σχετικά, για να είναι εύκολο το σερβίρισμα των συχνών επισκέψεων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Χαχα όπως είπα και στην Κατερίνα έμπνευση της στιγμής ήταν γιατί δεν ήξερα που να τα βάλω. Την έχω δει την βιτρίνα σου σε φωτό από το σαλόνι σου και δείχνει πανέμορφη. Έχω κι εγώ μια εγγλέζικη τίγκα στις συλλογές και αναμνήσεις...όμορφα έπιπλα! Εντάξει μωρέ μέσα στα τόσα και τόσα που ξεσκονίζουμε και λίγα μπουκαλάκια δεν κάνουν κακό. Το έχω δει το μπαρ τρόλει σου, θυμάμαι έλεγες ότι στο έδωσε ο μπαμπάς σου μου άρεσε πολύ το styling που είχες κάνει... Φιλιά και καλό ΣΚ :)

   Διαγραφή
 5. Οκ...εγώ που τα έχω φυλαγμενα στο ντουλάπι πειράζει???τα λατρεύω να φαίνονται, αλλά τώρα λόγω τέκνων ή θα βρεθούν λιωμένα ή τα μπουκάλια σπασμένα....ασεμερικα χρόνια ακόμα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εσύ ίσως και να επιβάλλεται να τα έχεις σε ντουλάπι με τόσο μικρά παιδιά να τριγυρίζουν στο σπίτι. Άσε το styling για αργότερα...καλό ΣΚ :)

   Διαγραφή
 6. To piano-bar όλα τα λεφτά!!!! Αλλά από όλες τις άλλες ιδέες μου άρεσε πάρα πολύ το δικό σου σεκρετέρ, Χριστίνα μου!!!!!!
  Έφτιαξες μιά πολύ chic γωνιά στο σαλόνι σου! Εγώ πάλι, έφτιαξα μιά γωνιά με ράφια κάτω από την ξύλινη σκάλα, και στο πάνω-πάνω ράφι 'εκθέτω' τα μπουκάλια που έχω φτιάξει με decoupage, βεβαίως, βεβαίως.....!!!!
  Καλό Σαββατοκύριακο!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλημέρα & καλό μήνα Marie-Anne. Θα είναι υπέροχη γωνιά αφού εκθέτεις και τις δημιουργίες σου :)

   Διαγραφή
 7. Κοίταξα προσεκτικά όλες τις φωτογραφιες που μας παρουσιάζεις Χριστίνα μου,και η ιδέα ενός μπαρ στο σπίτι είναι θαυμάσια ιδέα αρκεί να εχεις τον κατάλληλο χώρο. Αυτό με το σεκρετερ σου να το μετατρεψεις σε μπάρ μου φαίνεται τέλεια ιδέα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έγινε έτσι Μαρία μου από την έλλειψη χώρου. Όμως ακόμη ακουμπισμένα και σε ένα μπουφέ όμορφα θα δείχνουν. Την καλημέρα μου & καλό μήνα :)

   Διαγραφή
 8. Υπέροχες προτάσεις Χριστίνα μου, τις βλέπω και τις ξαναβλέπω!!!! Έχεις απόλυτο δίκιο ένα μίνι μπαρ είναι πάντα απαραίτητο!!!
  Καλό βράδυ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Νομίζω πως δίνει μια πιο παρείστικη εικόνα στο σαλόνι μας ή όπου το βάλουμε. Καλημέρα και καλό μήνα Κική μου :)

   Διαγραφή
 9. Ευχαριστώ Μαρία Έλενα ... φιλιά και καλό μήνα :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Τι όμορφες φωτογραφίες!Όλες μία και μία!Ωραία η ιδέα του secretaire για mini bar.Τι σκέφτεσαι αλήθεια να του κάνεις ;Θα περιμένω να δω .
  Εγώ πάλι μια παλιά καρέκλα του σκηνοθέτη έχω βρει πεταγμένη την προηγούμενη εβδομάδα, που της λείπουν κάποια μέρη και την έχω φαντασιωθεί σαν ένα mini garden bar.
  Υ.Γ. Το έπιπλο της πρώτης φωτογραφίας είναι άπαιχτο.Τα φιλιά μου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κάτι έχω σκεφτεί για το σεκρετέρ αλλά θα πρέπει να το δοκιμάσω...δεν θα είναι δραστική η αλλαγή αλλά θα περιέχει φαντασία...θα δούμε αν βγει. Όσο για την καρέκλα του σκηνοθέτη αν αφαιρέσεις μπράτσα και πανί γίνεται μια ωραιότατη βάση μ έναν δίσκο επάνω. Φιλιά κι από εμένα :)

   Διαγραφή
 11. Το πιάνο μπάρ τα σπάει! Μου άρεσε πολύ και η ιδέα του τρόλει, αλλά για να πω την αμαρτία μου αυτό που με ξετρέλανε είναι ο μπουφές με τα ράφια απο πάνω. Είναι τόσο ωραίο κομμάτι το secreter σου βρε Χριστίνα μου που δεν χρειάζεται πείραγμα. Αν και είμαι σίγουρη πως ότι κάνει και να του κάνεις, απο τα χεράκια σου θα βγεί θαύμα! Την καλημέρα μου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το πιάνο μπαρ είναι μορφή! Το σεκρετέρ λίγο θα το πειράξω δεν θα είναι δραστική η αλλαγή. Καλημέρα κι από εμένα :)

   Διαγραφή