Search

Ένα σεμινάριο, η δασκάλα και ένα παλιό τραπέζι


Μια ολική αναπαλαίωση σε ένα τραπεζάκι που βρήκα στα σκουπίδια με χρώμα αλλά και μία τεχνική στην επιφάνεια του που δεν είχα χρησιμοποιήσει ξανά.


How to revise an old table with paint, wallpaper and epoxy resin
Αυτή η ανάρτηση έπρεπε να έχει γίνει αρκετές μέρες πριν αλλά και πάλι τα γεγονότα με ξεπερνάνε και τρέχουν.  Δουλειές, δουλειές, δουλειές και ανάμεσα τους και μια εγχείρηση ρήξης έσω μηνίσκου.  Όχι, δεν την έπαθα εγώ άλλωστε δεν φημίζομαι για τις αθλητικές μου δραστηριότητες.  Ο γιος μου είναι ο αθλητής της οικογένειας. 
Τέλος πάντων ανάμεσα σε όλα αυτά βρήκα λίγο χρόνο για να σας πω πως … «επεράσαμε όμορφα, όμορφα, όμορφα».  Που;;;  Στο σεμινάριο της Ιφιγένειας!  Ποια είναι η Ιφιγένεια;;;  Δεν νομίζω όσοι ασχολούμαστε με μεταμορφώσεις επίπλων αλλά και όσοι μας αρέσουν να έχουμε όμορφα κομμάτια σπίτι μας να μη την γνωρίζουμε.

Για εσάς που πιθανόν να μη την γνωρίζετε η Ιφιγένεια Ματαράγκα είναι μία «καλλιτέχνις» στο είδος της, τις μεταμορφώσεις επίπλων αλλά πάνω απ όλα ένας σπουδαίος άνθρωπος και μια αληθινή δασκάλα γιατί χαρίζει απλόχερα τις γνώσεις της και τις τεχνικές της μέσω των σεμιναρίων που διοργανώνει στον χώρο της.  Προσπαθούσα πάνω από 1,5 χρόνο να βρω θέση σε κάποιο από τα σεμινάρια της και το κατάφερα φέτος τον Νοέμβρη.  Δουλεύει μαζί με τον σύζυγο της τον Ευτύχη Ανδρεαδάκη και μαζί αποτελούν ένα αχτύπητο δίδυμο.  Δουλειά της μπορείτε να δείτε στην σελίδα της στο Facebook, Ifigeniashome αλλά και στο site της www.ifigeniashome.com

Το σεμινάριο λοιπόν στις 7 & 8 Νοεμβρίου έγινε στο χώρο της, ένα κτήμα στα Καλύβια Αττικής, όπου εκεί είναι το σπίτι της αλλά συγχρόνως και ο χώρος εργασίας της.

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν μπορούμε να πάρουμε μία γεύση μέρους του ισογείου όπου βρίσκεται ο χώρος υποδοχής πελατών, συνεργατών, ένα εργαστήριο και ένα γραφείο.  Τι να πρωτοκοιτάξεις, τι να πρωτοθαυμάσεις, από τι και πώς να εμπνευστείς!!  Ιδιαίτερες κατασκευές, έπιπλα με ταπετσαρίες ξεχωριστές, φωτιστικά πανέμορφα και αντικείμενα ιδιαίτερα που με την επέμβαση των ιδιοκτητών απέκτησαν ξεχωριστή αξία.

Ifigenias Home

Στον επάνω όροφο, βρίσκονται οι προσωπικοί χώροι των ιδιοκτητών και εδώ δεν ήξερα τι να φωτογραφίσω και τι να αφήσω. Δεν υπάρχει γωνιά του σπιτιού που να μην δεις και μια ιδιαίτερη κατασκευή, μια ευφάνταστη μεταμόρφωση επίπλου. Ξεχώρισα το καθιστικό που έχει μια υπέροχη θέα στο κτήμα, ένα τοίχο μέσα στο χώρο του καθιστικού με μια ανθισμένη αμυγδαλιά-ταπετσαρία και μελισσούλες διάσπαρτες, ένα όμορφο έπιπλο στο χώρο του γραφείου, λεπτομέρεια από το κρεβάτι της κυρίως κρεβατοκάμαρας, μαζί με ένα έπιπλο αποθήκευσης, ένα υπέροχο φωτιστικό δαπέδου στέκει κι αυτό σε μια γωνιά και ένα guest room που σε προσκαλεί να μείνεις, να χουζουρέψεις πάνω στο γούνινο κάλυμμα διαβάζοντας ένα βιβλίο ή χαζεύοντας την υπέροχη ταπετσαρία της ντουλάπας.

Ifigenias home the upstairs

Και μετά από την ξενάγηση και αφού είχαμε πιεί τον καφέ μας και είχαμε φάει τα γλυκάκια μας, χτύπησε το κουδούνι!


Στο υπόγειο είναι το εργαστήριο για τις βαριές δουλειές.  Τριψίματα, στοκαρίσματα, βαψίματα, επιδιόρθωση αν και όπου χρειάζεται, λουστραρίσματα.

Ifigenias workshop

Εκεί λοιπόν βρεθήκαμε όλες οι μαθήτριες, κουβαλώντας από ένα μικροέπιπλο η κάθε μια και δύο κάποιες, για να ξεκινήσει η επί τόπου μεταμόρφωση του και συγχρόνως το μάθημα για τις ιδιαίτερες τεχνικές που χρησιμοποιεί η Ιφιγένεια και που γενναιόδωρα τις δείχνει και τις εφαρμόζει επί τόπου.

Old table


Εγώ μετέφερα κάτι που το είχε βρει η νύφη μου στα σκουπίδια της γειτονιάς μας (πρωτότυπο ε;) και ένα κουτί από μπαταρίες για σκάφη. Το τραπεζάκι είχε μια πολύ σοβαρή ζημιά στην επιφάνεια του, του έλειπαν κομμάτια ολόκληρα. Ασχολήθηκα λοιπόν μαζί του αρκετές ώρες οπότε δεν πρόλαβα να κάνω κάτι με το κουτί.

Metamorfosi paliou trapeziou

Άρχισα με το τρίψιμο μέχρι να βγει τελείως το βερνίκι του. Σε αυτό η δασκάλα Ιφιγένεια είναι αμείλικτη! Πρέπει να τριφτεί καλά για να μπορέσει να «κάτσει» καλά η μπογιά επάνω του.

How to remove the varnish from an old table

Στη συνέχεια στοκάρισα το κατεστραμμένο κομμάτι και το άφησα να στεγνώσει ο στόκος.  Έχω πει όμως ξανά πως σε αυτό το κομμάτι δεν τα καταφέρνω, θυμάστε και τότε με το κομοδίνο που είχε πάει ταξίδι στην Κύπρο στο My Home My memories.  Κρατήστε το λοιπόν αυτό γιατί θα μας χρειαστεί παρακάτω.

Episkevi paliou trapeziou

Όσο στέγνωνε ο στόκος κοιτούσα τα χρώματα και τελικά διάλεξα αυτό που σημειώνεται με το βέλος στη φωτογραφία

Benjamin Moore paint colors

Το έβαψα ένα χέρι και ενώ η μπογιά στέγνωνε, στρωθήκαμε στο φαγητό.  Ναι, ναι η φιλοξενία ήταν πλήρης και περιλάμβανε και μεσημεριανό φαγητό.

Μετά το διάλειμμα, τα πινέλα πήραν ξανά φωτιά και το δεύτερο χέρι στέγνωσε κι αυτό.  Σειρά είχαν οι πατίνες και εδώ με βλέπετε με την καθοδήγηση της δασκάλας να εφαρμόζω αυτά που μας δείχνει.

Η τεχνική της πατίνας είναι μια δική της εφεύρεση πέρα από όσα ήξερα μέχρι τότε και το αποτέλεσμα δείχνει τόσο φυσικό πάνω στα έπιπλα όπως μπορείτε να δείτε και στην φωτογραφία

Εγώ πρόσθεσα και λίγο χρυσό, σιγά που δεν θα το έκανα, ζηλεύοντας μια άλλη τεχνική που έδειχνε σε μια άλλη μαθήτρια

Metamorfosi paliou trapeziou me xromata Benjamin Moore

Ανταλλαγές απόψεων και ιδεών με άλλες συμμετέχουσες στο σεμινάριο και όσο το τραπεζάκι μου στέγνωνε από ένα «λουτρό» βερνικιού απολαύσαμε τον απογευματινό μας καφέ και το πιο υπέροχο κέικ που έχω φάει τον τελευταίο καιρό στο καθιστικό του ισογείου, συζητώντας τις μέχρι τότε εμπειρίες μας από το σεμινάριο.

How to upgrade an old table

Εδώ θα σου θυμίσω αυτό που σου είπα παραπάνω σχετικά με το στοκάρισμα για να σου πω πως μετά τα βερνίκια η επιφάνεια στο τραπεζάκι μου λόγω κακού στοκαρίσματος και τριψίματος μετά το στοκάρισμα παρουσίασε κάποιες μικρές ανωμαλίες που χαλούσαν την όμορφη εικόνα του. Η Ιφιγένεια μου είπε το τρίβουμε, το στοκάρουμε και πάμε πάλι από την αρχή, μη σε νοιάζει ο χρόνος. Όμως εγώ την ίδια μέρα είχα και μια ανειλημμένη κοινωνική υποχρέωση και ο χρόνος μου ήταν ελάχιστος έτσι πήρα το τραπεζάκι μου, χαιρέτησα την Ιφιγένεια και τον Ευτύχη αλλά και τις υπόλοιπες κοπέλες και έφυγα. 

Το τραπεζάκι το έπιασα ξανά την Δευτέρα, το έτριψα όπως με είχε προτρέψει η Ιφιγένεια αλλά ξέροντας πως δεν πρόκειται να τα καταφέρω μια άλλη ιδέα μπήκε σε εφαρμογή.

Epifaneia trapeziou me provlimata

Το καλοκαίρι που ήμουν στο Λονδίνο, μεταξύ άλλων είχα αγοράσει και κάποια ρολά ταπετσαρίας που μου άρεσαν και ένα από τα σχέδια βρήκα πως θα ταίριαζε αρκετά με το χρώμα που είχα επιλέξει για το τραπέζι.

Flamingo wallpaper

Έτσι έκοψα ένα κομμάτι ακριβώς στην διάμετρο του τραπεζιού.

How to upgrade an old table with wallpaper

Και χρησιμοποιώντας κόλλα σε σπρέι την κόλλησα στην επιφάνεια του.

Metamorfosi trapeziou me tapetsaria

Υπάρχει λόγος που το τραπεζάκι απέκτησε νάιλον φούστα. 

How to use liquid glass

Η ταπετσαρία είναι αδιάβροχη.  Παρ όλα αυτά η επιφάνεια ενός τραπεζιού πρέπει να είναι τέτοια που να αντέχει οτιδήποτε ακουμπήσει πάνω του.  Εδώ και πολύ καιρό ήθελα να δοκιμάσω την τεχνική του υγρού γυαλιού και τώρα ήταν η ευκαιρία.  Αφού διάβασα στο διαδίκτυο αρκετά για την εφαρμογή του και παρακολούθησα επίσης και πολλά βίντεο προχώρησα στην αγορά δύο μπουκαλιών ένα με υγρό γυαλί και ένα με καταλύτη 

Epoxy resin

Ανέμειξα ίσα μέρη από το κάθε συστατικό σε ένα γυάλινο βάζο και το έριξα πάνω στην επιφάνεια της ταπετσαρίας

Epoxy resin on wallpaper

Με ένα φαρδύ πινέλο βοήθησα με απαλές κινήσεις το υγρό να πάει παντού ακόμη και στα πλάγια της επιφάνειας.  Τυχόν φυσαλίδες αέρα που μπορεί να σχηματιστούν τις φυσάς με ένα καλαμάκι και εξαφανίζονται.

How to use epoxy resin on surfaces

Οι οδηγίες λένε πως σε 24 ώρες έχει στεγνώσει εντελώς και σε 48 ώρες μπορείς να το χρησιμοποιήσεις.  Εγώ και λόγω της δουλειάς δεν το βιάστηκα καθόλου.  Έμεινε να στεγνώνει σε προστατευμένο από σκόνες χώρο περίπου 4 ημέρες.

Ygro giali se epifania trapeziou

Δεν ξέρω αν μπορείτε να αντιληφθείτε από τις φωτογραφίες το αποτέλεσμα αλλά είναι πέρα για πέρα εκθαμβωτικό!!!

DIY flamingo wallpapered table

Σαν να έχουν περάσει από πάνω του 50 και βάλε χέρια βερνικιού.

Metamorfosi trapeziou me tapetsaria kai ygro giali

Ο ανθοπώλης μου είχε αυτά τα υπέροχα τριαντάφυλλα που το χρώμα τους ταίριαξε με τα πανέμορφα φλαμίνγκο.

How to upgrade an old table with paint, wallpaper and epoxy resin

Ένα όμορφο κερί που είχα αγοράσει το καλοκαίρι αλλά και δύο δακτυλίδια πετσετών που τώρα παίζουν τον ρόλο κηροπηγίων.


Συμπληρώνουν το σκηνικό πάνω στο τραπέζι.

Episkevi trapeziou me tapetsaria kai ygro gyali

Στο είπα ότι ο φετινός χειμώνας μου θα έχει χρώμα και το τραπεζάκι αυτό είναι τρανή απόδειξη.  Ένα λευκό διάλειμμα θα αποτελέσουν οι γιορτές των Χριστουγέννων μιας και φέτος όπως ξαναείπα το White Christmas θα επικρατήσει στο σπίτι του Art Decoration & Crafting

Τελειώνοντας αυτή την μακροσκελέστατη ανάρτηση θα ήθελα για άλλη μια φορά και δημόσια να ευχαριστήσω την Ιφιγένεια Ματαράγκα και τον Ευτύχη Ανδρεαδάκη για την υπέροχη φιλοξενία τους, την ευγένεια τους, τις γνώσεις που μας μετέφεραν και που έκαναν ότι ήταν δυνατόν ώστε να περάσουν τόσες ώρες με ορθοστασία και κόπο και αντί για κούραση στο τέλος όλοι να είναι ευχαριστημένοι και με ένα πλατύ χαμόγελο.Να έχετε μια υπέροχη ημέρα
108 σχόλια

 1. Χριστίνα μου έγινε πανέμορφο το τραπεζάκι σου με μια ιδιαίτερη και ρομαντική διάθεση! Δεν γνώριζα για τα σεμινάρια αυτά και την καλλιτέχνιδα που τα διοργανώνει, Ευχαριστούμε πολύ που μας ενημέρωσες! Πολλά φιλιάαα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Χαίρομαι Σωτηρία μου που σου αρέσει. Πράγματι η Ιφιγένεια είναι μια άριστη επαγγελματίας και δασκάλα. Φιλιά κι από εμένα

   Διαγραφή
 2. Έχω μείνει άφωνη! τι υπέροχος χώρος, τι ωραίο σπίτι, τι ιδιαίτερο που έγινε το τραπεζάκι σου, πόσο μου αρέσει αυτή η ανάρτηση!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Χαχαχαχαχ το σπίτι της Ιφιγένειας πραγματικά είναι παραμυθένιο. Χαίρομαι Μάχη μου που σου αρέσει το τραπεζάκι

   Διαγραφή
 3. Υ-πο-κλί-νο-μαι....!! Αγαπάμε Ιφιγένεια, αλλά κι εσύ το απογείωσες!! Μπράβο!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Εντάξει... πες μου τι να πρώτο σχολιάσω και από που να ξεκινήσω!
  Το τραπεζάκι απλά ΤΕΛΕΙΟ!!!! Η ιδέα με τα δαχτυλίδια πετσέτας σε ρόλο κηροπήγιο... Τι άλλο θα σκεφτείς??? :))) Το μωβ μαξιλαράκι το ερωτεύτηκα!! Καλά θα πρέπει κάποια στιγμή να κάνεις ανάρτηση για τον ανθοπώλη σου...
  Το σπίτι της Ιφιγένειας ονειρεμένο!! Είδα τόσες όμορφες ιδέες! Σε ζήλεψα όταν μου το είπες τώρα σκάωωωω λέμε!!! :)))
  Στο κομοδίνο έκανες πολύ καλή δουλειά και ας λες εσύ ότι θέλεις!!!! ;) Φιλιααααα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εύχομαι στο επόμενο σεμινάριο να έχεις την δυνατότητα να είσαι εδώ και να πάμε μαζί. Είδες τι κηροπήγια έχω εγώ;;;; χαχαχαχαχ Φιλάκια

   Διαγραφή
 5. KΑ ΤΑ ΠΛΗ ΚΤΙ ΚΟΟΟΟΟΟΟΟ!!!!!!!!!!!!
  Φανταστική ιδέα με το υγρό γυαλί! Αρχικά όπως το είδα πριν διαβάσω αυτά που έγραφες νόμιζα ότι έβαλες τζάμι! Πανέξυπνο!!
  Φιλιά!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σ ευχαριστώ Κωνσταντίνα μου... είναι πολύ πιο ωραίο και από τζάμι. Εχει μια γυαλάδα απίστευτη. Φιλιά!

   Διαγραφή
 6. απλα τελειο!!! Μπραβο βρε Χριστινα μου!!! Δεν εχω λόγια!!! Καταπληκτικη δουλεια!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Το πιο όμορφο τραπεζάκι όλων των εποχών!!!!!!!!!!! Είναι παραπάνω από τέλειο!!! Λατρεύω τα ροζ φλαμέγκο & την γυαλάδα που πήρε! Θα έφτιαχνα μια γωνιά στο σπίτι μου μόνο και μόνο για να πρωταγωνιστεί αυτό το τραπεζάκι!! Χίλια μπράβο!!! Καλέ δημιουργικές μέρες να έχεις πάντα :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πωπωπωπω χαίρομαι τόσο πολύ με τα καλά σου λόγια. Κι εγώ τα λατρεύω τα φλαμίνγκο, είναι τόσο όμορφα. Φιλιά πολλά!

   Διαγραφή
 8. Χριστίνα έκανες εξαιρετική δουλειά. Δίνεις σημασία τόσο στην εμφάνιση όσο και στην πρακτική αξία του δημιουργήματός σου.
  Μου αρέσει που παρακολούθησες και το σεμινάριο και μας το παρουσιάζεις.
  Πραγματικά μπράβο για την όλη προσπάθειά σου!!
  Όμορφη και η Λονδρέζικη ταπετσαρία με τα pink flamigos

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Θα ξεκινήσω από την ταπετσαρία γιατί πρέπει να ξενιτευτούμε για να βρούμε τέτοιες ταπετσαρίες. Φυσικά όταν πρόκειται για χρηστικό αντικείμενο όπως το τραπέζι πρωτεύοντα ρόλο παίζει και η αντοχή του στον χρόνο. Σ ευχαριστώ πολύ Αρη μου

   Διαγραφή
 9. Τέλειο ,τέλειο ,τέλειο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Είσαι φοβερή και οι ιδέες σου καταπληκτικές!!!Φιλιά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Πανέμορφο έγινε με την ταπετσαρία... δεν είχα σκεφτεί ότι μπορεί η ταπετσαρία να χρησιμοποιηθεί κατ' αυτόν τον τρόπο, αν και στο παρελθόν είχα κάνει ένα πίνακα...
  Ωραία ιδέα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Με πολλούς τρόπους μπορεί να χρησιμοποιηθεί... ακόμη και στην επένδυση βιβλίων (το έχω κάνει). Ευχαριστώ :)

   Διαγραφή
 11. Αχ τί μας κάνεις, αχ τί μας κάνεις... Εχω "σταμπάρει" την Ιφιγένεια εδώ και χρόνια, αλλα αυτά τα τα 500τόσα χιλιόμετρα μου την κάνουν την ζημιά... αχ βαχ μέγας καημός...
  Εκπληκτική η δουλειά της για άλλη μία φορά και πολύ ωραίες οι δικές σου πινελιές! Έγινε υπέροχο, με'γεια το τραπεζάκι και ας πρόσεχε όποιος το πέταξε στα σκουπίδια :) :) :)
  Κατερίνα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ωωωω είσαι τόσο μακριά Κατερίνα; Κρίμα γιατί είναι μια αξέχαστη εμπειρία το σεμινάριο. Χαίρομαι που σου αρέσει το τραπεζάκι μου

   Διαγραφή
 12. Yπέροχο το τραπεζάκι Χριστίνα!!!Τέλεια η ταπετσαρία,πολύ χρήσιμη η γνωριμία με την Ιφιγένεια(που δεν την γνώριζα),αλλά με ενθουσίασες με το υγρό γυαλί!!!Το σκέφτομαι καιρό να το χρησιμοποιήσω,κυρίως για κοσμήματα το είχα σκεφτεί,αλλά φαίνεται υπέροχο και σε μία μεγάλη επιφάνεια!!!Για πες λεπτομέρειες υγρό γυαλί και καταλύτης,χρειάζονται και τα δύο;Καλημέρα!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Χρειάζονται και τα δύο Ιωάννα, ναι... λίγο προσοχή θέλει στην εφαρμογή στις μεγάλες επιφάνειες και υπομονή να στεγνώσει. Το αποτέλεσμα όμως σε αποζημιώνει

   Διαγραφή
 13. Πολύ ωραια τα φλαμίνγκος πάνω στο τραπέζι!

  http://beautyfollower.blogspot.gr/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Ζηλεύω όσο δεν φαντάζεσαι Χριστίνα!!!Έγινε καταρχάς υπέροχο! Από την άλλη, η εμπειρία σου σε μια τέτοια συγκέντρωση θα ήταν καταπληκτική! Σε ευχαριστούμε και για την παρουσίαση της Ιφιγένειας και του συζήγου της και τα στοιχεία τους! Μπράβο σου κορίτσι μου...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σίγουρα η εμπειρία αυτών των συναντήσεων είναι αξέχαστη! Και όταν αυτοί που τις διοργανώνουν σε κάνουν να νιώθεις τόσο καλά τότε περνάς αξέχαστα. Ευχαριστώ Λίλια μου

   Διαγραφή
 15. Καλά έχω πάθει σοκ.. !!!! Φαντατικό τραπεζάκι.. απίθανα χρώματα και τέλειος συνδυασμός με το υπόλοιπο του χώρου...Μήπως πρέπει να αρχίσεις τα σεμινάρια σε εμάς? Φιλιά...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Χαχαχαχαχα 'Εφη μου μακάρι να αισθανόμουν τόσο άρτια ενημερωμένη και ικανή και ίσως και να το σκεφτόμουν. Φιλιά πολλά!

   Διαγραφή
 16. Εμεινα με ανοιχτό στόμα για την όλη διαδικασία και το αποτέλεσμα !! Την Ιφιγένεια σαν όνομα την γνωρίζω και τη δουλειά της επίσης !! Τώρα είναι που μου μπαίνει και μια τρελή επιθυμία περί σεμιναρίου !!!! Το τραπέζι σου εκλεπτυσμένο και η ταπετσαρία δένει τέλεια !!! Υπέροχη η δουλειά σου Χριστίνα μου !!!! Φιλιά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κατ αρχάς Νικόλ μου να σε ευχαριστήσω πολύ για τα όμορφα λόγια σου. Αν έχεις την δυνατότητα να συμμετέχεις σε ένα σεμινάριο της Ιφιγένειας, λόγω απόστασης, να το κάνεις. Εγώ πάντως θα το ξανακάνω! Φιλιά κι από εμένα

   Διαγραφή
 17. Πω πω ομορφιές!
  Έγινε καταπληκτικό με την ταπετσαρία.
  Μπράβο που δοκίμασες το υγρό γυαλί σε τόσο μεγάλη επιφάνεια.
  Μου άρεσε πολύ ο χώρος που έγινε το σεμινάριο.
  Περαστικά και στον γιο σου.
  Φιλάκια πολλά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευχαριστώ Ρένα μου για τα περαστικά! Το φοβήθηκα λίγο στην αρχή το υγρό γυαλί λόγω της μεγάλης επιφάνειας αλλά όλα καλά! Φιλιά πολλά

   Διαγραφή
 18. Και τι δεν πέρασε αυτό το τραπεζάκι στα χέρια σου,χαχα, αλλά έγινε πανέμορφο Χριστίνα μου! Και η ιδέα της ταπετσαρίας με το φινίρισμα από υγρό γυαλί έδεσαν απόλυτα. Όχι που δεν θα έβρισκες τη λύση. Περαστικά στο αγόρι σου, φιλιά πολλά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Των παθών του τον τάραχο πέρασε Ελευθερία μου αλλά το έφερα εκεί που ήθελα εγώ! Ευχαριστώ για τα περαστικά ... φιλάκια!

   Διαγραφή
 19. Just Stunning!!! Απίστευτα όμορφο Χριστίνα!! Μπραβο σου που το έκανες έτσι να μοιαζει με γυαλί. Είναι εκπληκτικό!! Και βεβαιος καλύτερο από γυαλί, γιατί το γυαλί πέφτει και σπάει. Αυτό εδώ το τραπέζι ειναι το κάτι άλλο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευχαριστώ Μαίρη μου .. είναι πράγματι καλύτερο από το γυαλί και για πρακτικούς αλλά και για διακοσμητικούς λόγους!

   Διαγραφή
 20. Εμπειρία έτσι; Όχι αστεία! Ήταν δεδομένο ότι θα έκανες καταπληκτική δουλειά!!!! Μπράβο Χριστινάκι!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευχαριστώ πολύ Χριστίνα μου για την εμπιστοσύνη. Όσο για την εμπειρία ήταν αξέχαστη

   Διαγραφή
 21. Καταπληκτικό!! Έκανες εξαιρετική δουλειά, και η ταπετσαρία του ταίριαξε πολύ! Το ίδιο και το υγρό γυαλί, δίνει άψογο φινίρισμα.
  Φαντάζομαι ότι αν το έβλεπε τώρα αυτός που το πέταξε στα σκουπίδια, θα το είχε σκυλομετανιώσει και θα σε παρακαλούσε να το πάρει πίσω!!
  (Εν τω μεταξύ, μου έβαλες ιδέες... έχω κι εγώ το ίδιο τραπέζι στο σπίτι μου. Και τώρα το βλέπω με άλλο μάτι... χαχα!)
  Το σπίτι της κας Ματαράγκα το λάτρεψα μέσα από τις φωτογραφίες σου, πρόσεξα δεκάδες ενδιαφέρουσες γωνίτσες και δεκάδες εξίσου ενδιαφέροντα αντικείμενα. Μπράβο της για το μεράκι της!
  Φιλιά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ξαναήρθα για να συμπληρώσω: περαστικά στο γιο σου, σιδερένιος να΄ναι!

   Διαγραφή
  2. Ευχαριστώ Έλλη μου για τα περαστικά, όπως σε ευχαριστώ πολύ και για τα καλά σου λόγια. Αυτοί που πετάνε έπιπλα στα σκουπίδια μάλλον βαριούνται να ασχοληθούν μαζί τους γιατί όλα διορθώνονται. Χαίρομαι που σου έδωσα ιδέες και ίσως κάνεις κάτι με το τραπέζι σου. Όσο για το σπίτι της Ιφιγένειας είναι σαν βιβλίο που ξεφυλλίζεις, τόσες ιδέες... τόσες εικόνες!

   Διαγραφή
 22. Εντελώς αγνώριστο έγινε Χριστίνα μου,απίστευτα όμορφο με την τεχνική του γυαλιού,στο τέλος μπράβο πολλές φορές κοπέλα μου γιατί το αξίζεις....την καλησπέρα μου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Απίστευτο!Ίσως η ωραιότερη μεταμόρφωση που έχεις κάνει μέχρι τώρα!!!Απορία.Το γυαλί δεν έτρεχε από τα πλαινά του τραπεζιού όταν το πέρναγες?
  Μπράβο βρε Χριστινάκι μπράβοοοοο!♥

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σ ευχαριστώ Λαμπρινή μου... όχι δεν έτρεξε πολύ και όσο έτρεψε με το πινέλο το μάζεψα για να μη κάνει σταλαγματιές

   Διαγραφή
 24. Χριστίνα μου τέλειο το τραπεζάκι σου και το blog σου!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σ ευχαριστώ πολύ Άννα και για την επίσκεψη και για το σχόλιο!

   Διαγραφή
 25. Είναι όντως εκθαμβωτικό αλλά έχει τόοοοση πολλή δουλειά!!! Μπράβο και χαράς την υπομονή σου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν είναι τόσο πολύ η δουλειά. Απλά περιμένεις για να καθήσουν καλά τα υλικά πάνω του. Χαίρομαι πολύ που σου αρέσει και ευχαριστώ για την επίσκεψη

   Διαγραφή
 26. Είναι όντως εκθαμβωτικό αλλά έχει τόοοοση πολλή δουλειά!!! Μπράβο και χαράς την υπομονή σου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. Καλώς σε βρήκα και εγώ με τη σειρά μου, έχω εντυπωσιαστεί από το αποτέλεσμα του τραπεζιού.Είναι πραγματικά αξιοζήλευτο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σ ευχαριστώ Αθηνά για την επίσκεψη και τα καλά σου λόγια

   Διαγραφή
 28. Δεν την ξέρω την Ιφιγένεια αλλά είναι καταπληκτικός ο χώρος του σπιτιού και του εργαστηρίου.φοβερή η δουλειά της από τα υπάρχοντα έπιπλα που βλέπω στις φωτογραφίες.Καλά όσο για το τραπεζάκι που έφτιαξες έγινε καταπληκτικό.Πρέπει να έμαθες πολλά από αυτό το μάθημα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είναι πραγματικά και ο χώρος της Ιφιγένειας αλλά και η ίδια σχολείο. Χαίρομαι που σου αρέσει το τραπεζάκι

   Διαγραφή
 29. Καλά έγινε υπέρ υπέρ υπέροχοοοοοοο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Πολλές φορές έχω σκεφτεί να χρησιμοποιήσω υγρό γυαλί σε μεγάλα αντικείμανα αλλά το φοβάμαι τωρα όμως που βλέπω το αποτέλεσμα λέω να το τολμήσω κι εγώ!!!!!
  Πολύ όμορφη ανάρτηση,ευχαριστούμε!!!!!
  Φιλάκια πολλά!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Χαίρομαι Ρένα μου που σου αρέσει και πραγματικά νομίζω πως δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα με το υγρό γυαλί. Απλά μη το βιαστείς. Φιλιά κι από εμένα

   Διαγραφή
 30. Πάλι πετυχαίνω μπροστά μου το υγρό γυαλί! Μάλλον πρέπει να το σκεφτώ κι εγώ!
  Χριστίνα μου εξαιρετική μεταμόρφωση, υπέροχη και η παρουσίαση!
  Μπράβο σου !
  Σιδερένιο το παλικάρι σου!
  Φιλάκια πολλά :)))

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν το έχεις κάνει ακόμη;;;;;;; Εντύπωση μου κάνει. Σ ευχαριστώ πολύ Αριστούλι μου για τα καλά σου λόγια και τις ευχές για τον γιο μου. Φιλάκια

   Διαγραφή
 31. H πλήρης μεταμορφωση! Η ταπετσαρία που επελεξες ειναι απιστευτη...λατρεια με ροζ φλαμιγκο ενα πραμα! και το γυαλι τελικα εκατσε παρα πολυ καλα επανω του. ενα εχω να πω... κοιταζω πλεον τα σκουπιδια!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τα σκουπίδια να τα κοιτάζεις γιατί το έχω ξαναπεί ... κρύβουν θησαυρούς. Η ταπετσαρία είναι υπέροχη Ζίνα μου και έδωσε χαρακτήρα στο τραπεζάκι

   Διαγραφή
 32. Δεν υπάρχουν λόγια!!Καταπληκτική μεταμόρφωση και η ταπετσαρία το απογείωσε!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 33. Πραγματικά το "απογείωσες"!!! Θαύμα έγινε μπράβο!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 34. Χριστίνα μου δεν έχω λόγια! Το τραπέζι έγινε αριστούργημα! Η ταπετσαρία αναδείχθηκε με την τεχνική σου που, πρώτη φορά την άκουσα και σε ευχαριστώ που μας μάθαινεις νέα πράγματα!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Χαίρομαι Ίριδα μου που σου γνώρισα την τεχνική της εφαρμογής του υγρού γυαλιού. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!

   Διαγραφή
 35. Μα τι ομορφιές είναι αυτές!!! Νομίζω ότι θα επαναλάβω ότι οι υπόλοιποι, μα αυτό το τραπεζάκι έγινε απίστευτο !!! Από την ταπετσαρία μέχρι το υγρό γυαλί και τα χρώματα που επέλεξες !!! Έχεις γίνει master, Χριστίνα μου!!! Σίγουρα οι παλιοί ιδιοκτήτες θα πλήρωναν για να το πάρουν πίσω ... χαχαχα!!! Για τα σεμινάρια και τον χώρο τι να πω; Ο παράδεισος κάθε crafter!!! Πολλά μπράβο και πολλά φιλιά!!! Και πολλά περαστικά και γρήγορη ανάρρωση στον αθλητή της οικογένειας!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Οι παλιοί ιδιοκτήτες σίγουρα δεν θα πιστεύουν ότι είναι το ίδιο χαχαχχα... Πραγματικά ο χώρος της Ιφιγένειας είναι μαγικός. Ευχαριστώ για τις ευχές για τον γιο μου. Φιλιά κι από εμένα Ιωάννα μου!

   Διαγραφή
 36. Πραγματικά δεν θα μπορούσε να γίνει καλύτερο! Η ταπετσαρία με τα φλαμίνγκο απλά υπέροχη.
  Τυχερό λοιπόν το τραπεζάκι που έπεσε στα χέρια σου και αντί να καταλήξει στα σκουπίδια βρέθηκε ανανεωμένο στον υπέροχο χώρο σου.
  Από το πάρτι της Μάχης (http://mommasdailylife.blogspot.com)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 37. Υπέροχο έγινε το τραπεζάκι Χριστίνα μου εγώ για να σου πώ την αλήθεια πριν διαβάσω για το υγρό γυαλί νόμιζα ότι είχες βάλει τζάμι από πάνω.Μπράβο σου πάντως για το υπέροχο και μοναδικό σου τραπεζάκι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το τζάμι το σκέφτηκα αλλά από την άλλη ήθελα να δοκιμάσω και την τεχνική του γυαλιού Νάσια μου. Χαίρομαι που το επέλεξα γιατί με δικαίωσε

   Διαγραφή
 38. Τέλειο έγινε το τραπεζάκι!!!!
  Τελικά οι κόποι σου δεν πήγαν χαμένοι!!!! Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό!!!!
  Μπράβοοο!!!!
  Πολλά φιλάκια!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σ ευχαριστώ πολύ Στέλλα μου. Πραγματικά τα δικά σας σχόλια αλλά και το πως έδειξε το τραπέζι στο χώρο μου με αποζημίωσαν για όλο τον κόπο. Φιλιά κι από εμένα

   Διαγραφή
 39. Καλησπέρα Χριστίνα μου!!Μετά από πολυυυύ καιρό που θέλω να σχολιάσω τις υπέροχες δημιουργίες σου τα κατάφερα!!!!Τέλειο καταπληκτικό το τραπέζι σου και το υγρό γυαλί το έκανε ακόμη πιο σικ!!!!Να είσαι πάντα καλά Χριστίνα μου!!!!Καλό απόγευμα!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σ ευχαριστώ πολύ Χριστίνα μου και για το σχόλιο σου και για την επίσκεψη! Φιλάκια

   Διαγραφή
 40. Εγώ τι να πω που δεν έχει ήδη ειπωθεί. Να είσαι καλά Χριστίνα μου και να έχεις την όρεξη να μας χαρίζεις τόσο όμορφες στιγμές. Στιγμές δημιουργίας που το έχω ξαναπεί απλόχερα μας δείχνεις τον τρόπο για να το κάνουμε κι εμείς. Πολλά φιλάκια Μαρίνα από Βέλγιο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εσύ και μόνο που μπαίνεις στον κόπο να με ενθαρρύνεις με τα σχόλια σου ενώ ξέρω ότι δεν ασχολείσαι με μπλογκς και τέτοια μου είναι υπεραρκετό. Το να κάνω μία φίλη τόσο αναπάντεχα μου είναι εξαιρετικά πολύτιμο. Φιλιά πολλά Μαρινάκι μου!

   Διαγραφή
 41. ΘΑΥΜΑΣΤΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΟΥ!!
  Πραγματικά το ζήλεψα τούτο το τραπεζάκι, καθώς έχω ένα σχεδόν όμοιο. Αλλά δύσκολα θα αποτολμούσα να κάνω μια τέτοια μεταμόρφωση Χριστίνα μου. Το υγρό γυαλί, νομίζω ότι ως υλικό είναι εξαιρετικό.
  Καλό βράδυ εύχομαι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πηνελόπη μου σ ευχαριστώ πολύ! Γιατί να μη τολμήσεις μια τέτοια μεταμόρφωση; Σίγουρα θα δείξει ανανεωμένος ο χώρος σου μετά από αυτό

   Διαγραφή
 42. Υπέροχο έγινε το τραπεζάκι, μπράβο Χριστινάκι μας έκανες και ζηλέψαμε, περάσατε και πάρα πολύ όμορφα....Τώρα περιμένουμε κι άλλες ωραίες μετατροπές, δεν ήξερα για το υγρό γυαλί, πραγματικά πολύ ενδιαφέρων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το υγρό γυαλί κατά κύριο λόγο χρησιμοποιείται για κοσμήματα και μικρά αντικείμενα. Ευτυχώς και σε μεγάλη επιφάνεια έδειξε υπέροχο και μου πέτυχε που λένε. Ευχαριστώ και χαίρομαι πολύ που σου αρέσει

   Διαγραφή
 43. Τι να πω? απλά RESPECT!!!!!!! έχεις απίστευτο ταλέντο και φαντασία και ότι πιάνουν τα χέρια σου το μετατρέπουν σε αριστουργήματα!!!!! για μια ακόμη φορά πολλά πολλά μπράβο!!!! φιλάκια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευχαριστώ Νατάσα μου... όταν αγαπάς αυτό που κάνεις αυτό βγαίνει. Κι εγώ λατρεύω να μεταμορφώνω αντικείμενα και χώρους. Φιλιά κι από εμένα!

   Διαγραφή
 44. Χριστινάκι έχω μπει στη σελίδα σου πάνω από δέκα φορές να θαυμάσω το τραπεζάκι αλλά όταν πάω να σχολιάσω κάτι γίνεται πάντα και δεν προλαβαίνω.Εχω μείνει πάλι με το στόμα ανοιχτό! Είναι τέλειο, φανταστικό, καταπληκτικό, πανέμορφο!! Ότι και να πω Χριστίνα μου για το τραπεζάκι είναι πολύ λίγο. Εκανες απίθανη δουλειά!! Το υγρό γυαλί με εντυπωσίασε!! Ανέδειξε φοβερά την ωραιότατη ταπετσαρία που χρησιμοποίησες αλλα και η προεργασία που έκανες στο σεμινάριο ήταν εξαιρετική και μου άρεσε πολύ το χρώμα που επέλεξες!! Το διακόσμησες και πάρα πολύ όμορφα!! Μπράβο Χριστινάκι, είσαι καταπληκτική!! Το κομοδίνο που αναφέρεις το θυμάμαι και το είχα λατρέψει!! Φιλάκια πολλά πολλά από μένα και τη Γεωργία, εύχομαι στον γιο σου γρήγορα περαστικά και σιδερένιος και ανυπομονώ για την επόμενη ανάρτησή σου!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευχαριστώ Θάλεια μου για τις ευχές για τον γιο μου... επίσης σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και την διαρκή σου υποστήριξη. Φιλιά πολλά σε σένα και την Γεωργία

   Διαγραφή
 45. Τι τέλεια εμπειρία αυτό το σεμινάριο! Σαν εκδρομή full service μου ακούγεται! Όσο για το τραπεζάκι έγινε καταπληκτικό! Το γυαλί του έδωσε φοβερό αέρα αλλά και την απαραίτητη αντοχή! Με γεια σου Χριστίνα! Περαστικά στο γιο σου! Ελπίζω να είναι ήδη καλύτερα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευχαριστώ Κατερίνα μου για τα περαστικά... κάπως έτσι ήταν το σεμινάριο γι αυτό πέρασαν τόσες ώρες χωρίς να νιώθεις κούραση.

   Διαγραφή
 46. Είναι ονειρικό πολύ το ζήλεψα θέλω και εγώ ένα τραπεζάκι υπέροχο , είστε πολύ τυχερή γιατί την Αθήνα μπορείς να κάνεις αυτά τα σεμινάρια εδώ στο νησί δυστυχώς δεν μπορούμε ούτε υλικά μπορούμε να προμηθευόμαστε για ακόμη μία φορά μπράβο σας , λατρεμένο ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η αλήθεια είναι πως ως προς τα σεμινάρια είναι δύσκολο. Τα υλικά όμως ίσως και να μπορείς να τα μαζέψεις. Εγώ την τελευταία φορά που ήμουν Χίο στο σπίτι της κόρης μου ανακάλυψα πολλά μαγαζιά. Ευχαριστώ πολύ Αρχοντία μου για τα καλά σου λόγια

   Διαγραφή
 47. Χριστίνα είσαι τρομερή!!!!!! Πανέμορφο! Τα χρώματα σούπερ...το ταίριαξες όμορφα στο χώρο...
  Τέλειο απο κάθε άποψη!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σ ευχαριστώ Μαίρη μου. Στις μεταμορφώσεις επίπλων έχω ιδιαίτερη αδυναμία!

   Διαγραφή
 48. Αδυνατώ να πιστέψω οτι αυτό έγινε απο ανθρώπινο χέρι. Είναι φανταστικό! Πολλά πολλά μπράβο!
  Επίσης λατρεύω τα φλαμίνγκο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σ ευχαριστώ πολύ Σοφία μου για τα καλά σου λόγια... Καλή εβδομάδα και φιλιά!

   Διαγραφή
 49. Μάλλον εσύ θα πρέπει να κάνεις σεμινάρια σε άλλους, όχι να παίρνεις.Καταπληκτική η ταπετσαρία (φλαμίνγκο my love! ) και το υγρό γυαλί ακόμη μια έξυπνη ιδέα.Να το χαρείς κι όταν το βαρεθείς να μου το στείλεις.Τα φιλιά μου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευχαριστώ πολύ Αλέκα μου... με τιμά ιδιαίτερα αυτό το σχόλιο! Το υγρό γυαλί αν και λίγο δυσκολούτσικο στην εφαρμογή του σε μεγάλες επιφάνειες είναι εκπληκτικό. Να στο στείλω... να στο στείλω χαχαχχαχαχ. Φιλιά κι από εμένα!

   Διαγραφή
 50. Η Ιφιγένεια είναι αστέρι στη δουλειά της, έχω από χρόνια αγαπήσει τις μεταμορφώσεις της... ειδικά όταν χρησιμοποιεί ύφασμα!
  Για 'σενα παιδί μου τι να πω? Μας έβαλες πάλι τα γυαλιά... τα υγρά! Πόσο καλά έκανες που το σκέφτηκες έτσι τελικά το τραπεζάκι. Είναι πανέμορφο... αξιοζήλευτο!
  Το υγρό γυαλί το έχω βάλει στο μάτι καμιά 2ετία τώρα κι όλο το αναβάλω. Σε τόσο μεγάλη επιφάνεια όμως, δε πίστευα ότι θα μπορέσει να εφαρμοστεί... μπράβο Χριστίνα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου ότι η Ιφιγένεια στον συνδυασμό υφασμάτων απλά δεν υπάρχει! Χαίρομαι πολύ Ζέτα μου που σου αρέσει...η εφαρμογή του υγρού γυαλιού σε μεγάλη επιφάνεια μπορεί να αργεί λίγο αλλά είναι το ίδιο και ίσως λιγότερη εύκολη απ ότι σε μικρές.

   Διαγραφή
 51. Έχω ακούσει κι έχω δει και δουλειά της Ιφιγένειας!!! Καταπληκτική εμπειρία και καταπληκτικός ο χώρος της. Αλλά και το τραπεζάκι σου όλα τα λεφτά. Καλημέρα Χριστίνα μου!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έχεις απόλυτο δίκιο σχετικά με την Ιφιγένεια. Χαίρομαι που σου αρέσει το τραπέζι είναι και για μένα από τις αγαπημένες μου μεταμορφώσεις. Φιλιά

   Διαγραφή
 52. Christina, love you are a dumpster collector too! That table turned out absolutely gorgeous!! I found curbside two very similar to this, one is made over but the other is still waiting. The election of the wallpaper is fantastic! Where did you find the liquid cristal? (is it called like that?, I'm not sure about the Greek translation...)
  I would love if you share it with us at our party Two Uses Tuesday!
  Hugs,

  Pili

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Dear Pili, thank you so much for your kind coment even I saw it so late! The liquid crystal I found it in craftshop ... if the party still exists I will come ... Hugs Christina

   Διαγραφή
 53. Σήμερα μόλις σε ανακάλυψα! Το τραπεζάκι σου είναι καταπληκτικό αλλά η ιδέα σου για το υγρό γυαλί, τί να πώ, φανταστική! Θα τα ξανά πουμε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σ ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη και χαίρομαι που σου άρεσε η μεταμόρφωση του τραπεζιού!

   Διαγραφή