Search

Ένα τζάκι σπίτι μας!
Πολλές φορές με έχεις διαβάσει να λέω πως δεν έχουμε τζάκι στο σπίτι που μένουμε κι έτσι όταν έρχονται οι γιορτές εγώ στολίζω μπουφέδες με τέτοιο τρόπο σαν να είχα τζάκι.


Έτσι όταν σε μια βόλτα μου στο Μοναστηράκι επισκέφθηκα το κατάστημα της Εύας Τοπαλίδου, το Rdeco, για κάποιες άλλες αγορές, είδα μπροστά μου την όψη τζακιού που βλέπεις παρακάτω στην κυριολεξία την άρπαξα γιατί ήταν το τελευταίο κομμάτι τότε.   Αυτό έγινε τον περασμένο Μάιο και η πρόσοψη περίμενε σε μια γωνιά του εργαστηρίου.  Δίσταζα να την μεταφέρω σπίτι γιατί ήξερα πως κάτι ήθελα να κάνω πάνω της. Ναι σωστά κατάλαβες πολλές φορές "πειράζω" και τα καινούργια!
Η ώρα για την μεταμόρφωση της πρόσοψης έφτασε μόλις ξεκίνησε η ανακαίνιση στο σπίτι.  Το άνοιγμα της τραπεζαρίας και το βάψιμο έφεραν στο προσκήνιο αυτή την μεταμόρφωση.  Το shabby style της πρόσοψης ενώ σε κάποιους φαίνεται πολύ όμορφο και είναι, δεν ταίριαζε καθόλου στον δικό μου χώρο


Τρίψιμο του ξύλου και πέρασμα με μια βελατούρα νερού ήταν η αρχή.


Το πως θα γινόταν η πρόσοψη αποφασίστηκε εντελώς τυχαία όταν μαζί με μια φίλη κοιτάζαμε κουζίνες για το καινούργιο της σπίτι.  Το μάτι μου αιχμαλωτίστηκε από το πανέμορφο μάρμαρο που χρησιμοποιείται στους πάγκους και στους τοίχους της κουζίνας που ακολουθεί.Ναι αυτή την φορά δεν θα χρησιμοποιούσα αυτοκόλλητο για μάρμαρο αλλά θα προσπαθούσα να το ζωγραφίσω πάνω στο ξύλο.  Ζητώ λοιπόν την επιείκεια σας γι αυτό που θα ακολουθήσει γιατί δεν το έχω κάνει ξανά, ούτε καν πρόβα σε ένα κομμάτι ξύλου δεν έκανα.

Σου έχω δείξει την ντουλάπα μου με τα χρώματα.  Εκεί πάντα έχω δείγματα χρωμάτων για τα έπιπλα που φτιάχνω.  Για αρχή διάλεξα τρεις αποχρώσεις του γκρι και λευκό.  Επίσης πινέλα σε διάφορα μεγέθη που τελικά 2-3 από αυτά χρησιμοποίησα.


Στην αρχή έβαψα όλη την πρόσοψη λευκή.  Όταν στέγνωσε ξεκίνησα να σχηματίζω με το σκούρο γκρι τα νερά του μάρμαρου.  Το δούλευα σε μικρές περιοχές και πριν στεγνώσει το χρώμα με ένα μπουκάλι σπρέι έριχνα λίγο νερό πάνω του για να διαλυθεί λίγο το χρώμα και να δείξει όσο πιο φυσικό γίνεται.


Όταν τελείωνα την περιοχή που έφτιαχνα με το σκούρο γκρι πρόσθετα από πάνω κατά σειρά και όπου νόμιζα πως χρειαζόταν τα ανοιχτότερα γκρι.  Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ποσότητα των γραμμών που φτιάχνεις ή συγκεκριμένη κατεύθυνση.  Βάφεις όσο νομίζεις ότι χρειάζεται, όσο σου αρέσει.  Αυτό που είναι σημαντικό είναι το βρέχεις κατά τόπους και να το σκουπίζεις ταμποναριστά ή με ένα πανί...


...ή με ένα φυσικό σφουγγάρι γιατί έτσι δείχνουν πιο φυσικά τα "νερά" του μάρμαρου.Όμως η φωτογραφία της έμπνευσης δείχνει στο μάρμαρο και αρκετά μαύρα νερά.  Με ένα κομμάτι χαρτόνι που έσκισα και ακολουθώντας τον ίδιο τρόπο που σου είπα πιο πάνω έκανα και τα μαύρα νερά.  Σχηματισμός, ψεκασμός με λίγο νερό και ταμποναριστό σκούπισμα και πάλι.


Για να δέσει η κατασκευή του τζακιού και να φαίνεται πιο ολοκληρωμένη έβαλα και πλάτη.  Ένα κόντρα πλακέ που το έκοψα στις διαστάσεις του ανοίγματος, το αστάρωσα και το έβαψα μαύρο.  Και όσο αυτό στέγνωνε...


...μ ένα διάφανο βερνίκι νερού έβαψα όλη την πρόσοψη για να αποκτήσει γυαλάδα και να μοιάζει ακόμη περισσότερο με μάρμαρο.


Βλέπεις την λεπτομέρεια εδώ;  Είμαι ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα και ειδικά όταν αυτό γίνεται για πρώτη φορά


Μόλις η πρόσοψη αλλά και το κόντρα πλακέ στέγνωσαν, την βίδωσα στο πίσω μέρος... αυτή η φωτογραφία βγήκε εν αγνοία μου... εγώ να βιδώνω και στο εργαστήριο τραβούσαν φωτογραφίες τραγουδώντας "Μπομπ ο μάστορας, όλο μαστορεύει"


Και το πάω σπίτι, το βάζω εκεί που είχα υπολογίσει και νάτην η "τεχνική αστοχία".  Δεν είχα υπολογίσει το πάχος του σοβατεπί με αποτέλεσμα ενώ στο κάτω μέρος να είναι σωστό ανεβαίνοντας προς τα πάνω αφήνει αυτό το περιθώριο που κάθε άλλο παρά όμορφο δείχνει.  Θα μου πεις... λεπτομέρειες!  Ναι αλλά οι λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά, έτσι δεν είναι;


Σε αυτό το σημείο ζήτησα την βοήθεια του Mr. ο οποίος μου έφτιαξε ένα ξύλινο "βάθρο" για το τζάκι μου, με ύψος όσο το ύψος του σοβατεπί.  Εγώ το στοκάρισα, το αστάρωσα και το έβαψα μαύρο.


Η βάση του τζακιού ήρθε σπίτι και κάθισε πάνω της το πλαίσιο...


...και το κενό που άφηνε από τον τοίχο εξαφανίστηκε.  Δείχνει πιο τελειωμένο τώρα πιο αληθινό


Μια πρόχειρη διακόσμηση του τζακιού για τις ανάγκες της φωτογράφισης με μπρούτζινα κηροπήγια και μαύρα κεριά από τα Η & Μ Home ...


... αλλά και ένα με λεοπάρδαλη σε μαύρο και χρυσό


Κάποια κάδρα που ήρθαν από άλλο μέρος του σπιτιού


Και το βάζο ταρταρούγας που είχα φτιάξει πέρυσι


Προς το παρόν η εικόνα ολοκληρώθηκε... Αυτό είναι λοιπόν το ψεύτικο τζάκι που έφτιαξα για το σαλόνι μας!!!


Δεν θα σου πω πως ήταν εύκολο γιατί το έκανα για πρώτη φορά.  Να βάψω προσπαθώντας να μιμηθώ την εικόνα του μάρμαρου


Νομίζω όμως πως κάτι κατάφερα, ίσως την επόμενη να γίνει καλύτερο... Προς το παρόν εξυπηρετεί αυτό που είχα στο μυαλό μου μέχρι την επόμενη μεταμόρφωση.  Είπαμε πως αυτά δεν τελειώνουν ποτέ, όχι τουλάχιστον στο δικό μου σπίτι!!!Update

Η φίλη Μαίρη από το The Boondocks Blog μου είπε πως κάτι χρειάζεται η βάση για να μη δείχνει τόσο μαύρη.  Δίκιο είχε κι έτσι κι εγώ έβαλα κάποια κεριά που βρήκα τριγύρω.  Νομίζω πως είναι καλύτερα τώρα...
Θέλω όμως και την γνώμη σου... Ειλικρινά σου αρέσει;


Να έχετε ένα υπέροχο, ξεκούραστο Σαββατοκύριακο
85 σχόλια

 1. Το είπα και το ξαναλέω... πες μου πού είσαι να σου στείλω τα κλειδιά του σπιτιού μου! Μπες μέσα, κλείνω τα μάτια και κάνε ό,τι θες! Αν δεν το έβλεπα ως διαδικασία δεν θα καταλάβαινα οπτικά διαφορά. Στο άγγιγμα πώς είναι; Το τελικό βερνίκι το κάνει λείο ή νιώθεις τα νερά του ξύλου; Είναι φοβερό πάντως όπως και να 'χει, και η διακόσμηση του πάει πολύ. Πάντα μας εκπλήσσεις!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευχαριστώ Μαρία μου για την εμπιστοσύνη που μου δείχνεις! Το τελικό βερνίκι το κάνει λείο, όχι βέβαια όσο θα ήθελα γιατί το ξύλο είχε χαραχτεί από πριν για να φαίνεται φθαρμένο και όσο και αν το έτριψα δεν ήρθε στα "ίσα" του.

   Διαγραφή
 2. Έκπληκτη έχω μείνει! Είναι αριστούργημα και η διαδικασία αναμφίβολα θέλει μαεστρία. Συγχαρητήρια ειλικρινά! Οι επιλογές επίσης των χρωμάτων είναι επίσης αγαπημένες μου!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σ ευχαριστώ Μαρία μου... το ξέρω για το άσπρο/μαύρο πως είναι αγαπημένο σου, το βλέπω και στο σπίτι σου!

   Διαγραφή
 3. Είναι πολύ ωραίο!!! Η αντίθεση που κάνει με τη μαύρη πλάτη και το βάθρο είναι καταπληκτική!! Νομίζω πως το βάθρο δεν έφτιαξε μόνο το πρόβλημα αλλά ανέδειξε και την όλη κατασκευή!
  Πρέπει να δοκιμάσω την τεχνική!!! ;) Καλό Σαββατοκύριακο!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η τεχνική είναι λίγο χρονοβόρα, όχι δύσκολη! Για το μαύρο θα συμφωνήσω μαζί σου γι αυτό και το επέλεξα αν και στην αρχή το φοβήθηκα λίγο.

   Διαγραφή
 4. Χριστινα μου αρεσει παρα πολυ. Πιστευω πως ταιριαζει απολυτα με το χωρο σου. Το μονο που θα εκανα ειναι να προσθεσω κατι στη βαση για να μην ειναι αυτο το μαυρο κενο. Αυτο ομως ειναι διακοσμιτηκο. Εκανες φανταστικη δουλεια και το τζακι ειναι τελειο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Χαίρομαι Μαίρη μου που σου αρέσει και αν δεις ακολούθησα αμέσως την συμβουλή σου και του πρόσθεσα λευκά κεριά!

   Διαγραφή
 5. Ποιά γνώμη μας θέλεις Χριστίνα μου !! Τα χέρια σου είναι μαγικά και η φαντασία σου οργιάζει !!! Τι να πω ;;; Τέλεια ιδέα !!
  Καλό Σαββα;τοκύριακο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Μεγειά το "τζάκι ",Χριστίνα, έγινε φανταστικό και νομίζουμε ότι τελικά το πρόβλημα που προέκυψε με το σοβατεπί και η λύση με τη βάση το έκανε ακόμη πιο αληθινό!Καλό Σαββατοκύριακο,πολλά φιλιά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ακριβώς έτσι κορίτσια! Η βάση ήταν τελικά αυτή που ανέδειξε την όλη προσπάθεια. Φιλιά κι από εμένα!

   Διαγραφή
 7. Μεγαλουργησες πάλι! Δείχνει πολύ πιο σικατο έτσι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Μας δουλεύεις Χριστίνα, έτσι, δε μπορεί...? Είναι υπέροχο, μοναδικό και τόσο μα τόσο αληθινό! Δεν υπάρχεις, απλά δεν υπάρχεις είσαι η βασίλισσα των μεταμορφώσεων! σε φιλώ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Γλυκιά μου φίλη, πόσες δυνατότητες έχεις; Πόσες; Κάθε φορά φτιάχνεις και κάτι διαφορετικό και η επιτυχία σου είναι τεράστια. Θέλεις την γνώμη μας; Μα είναι τέλειο!!! Και το styling επίσης και οι φωτογραφίες σου φοβερές και η περιγραφή της διαδικασίας εξαιρετική! Πολλά μπράβο για άλλη μια φορά! Καλό ΣΚ και πολλά φιλιά, Μαρίνα από Βέλγιο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κι εγώ εκπλήσσομαι Μαρινάκι μου για το πόσα μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος. Δεν είναι θέμα δυνατοτήτων είναι ότι πρέπει να ρισκάρεις να δοκιμάζεις. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, φιλάκια πολλά!

   Διαγραφή
 10. Φανταστικό έγινε! Μπράβο το έκανες πάλι το θαύμα σου.
  Φιλιά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Μας ξεσηκώνεις κορίτσι μου κάθε φορά που σε βλέπουμε!Πάντα κάτι νέο πάντα κάτι όμορφο!Αναλυτικότατη και με πολλές φωτογραφίες επίσης!Μπράβο Χριστίνα μου, έγινε υπέροχο το τζάκι σας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αυτός είναι ο σκοπός μου Λίλια μου, να σας ξεσηκώσω γιατί ξέρω πως όλοι μπορούμε!

   Διαγραφή
 12. Φανταστικό το έκανες Χριστίνα.
  Η πρώτη φορά ήταν επιτυχημένη ;)
  Νομίζω πως με την μαύρη βάση δείχνει πιο ολοκληρωμένο.

  Μπράβο σου για άλλη μια φορά !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κι εγώ αυτό πιστεύω Μάριον, πως η προσθήκη της βάσης το ολοκλήρωσε. Ευχαριστώ πολύ!!!

   Διαγραφή
 13. Καλά ..... είσαι απίστευτη !!!!! Τέλειο έγινε !!!!! Και η μαύρη βάση του ταίριαξε μια χαρά !!!! Φαντάζομαι αν φτιάξεις και δεύτερο !!!! Καλή Κυριακή !!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Χαχαχαχχαχαχ προς το παρόν Ράνια μου θα αρκεστώ στο ένα. Χαίρομαι που σου αρέσει !

   Διαγραφή
 14. Καταπληκτικό, υπέροχο.
  Δεν θα μπορούσε να γίνει ωραιότερο.
  Η βάση το ανέδειξε περισσότερο.
  Μέχρι που βάζεις ξύλα και το ανάβεις.
  Περιμένω να δω πώς θα το στολισεις Χριστουγεννιάτικα.
  Να είσαι καλά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μα για τα Χριστούγεννα έγινε όλο αυτό Ρένα μου... μου φτάνει που το έχω... με το αληθινό γκρίνιαζα για τις στάχτες αλλά όταν είδα πως το σπίτι που θα μέναμε δεν είχε τζάκι γκρίνιαζα για την έλλειψη. Τι να πει κανείς; Άβυσσος η ψυχή μου!

   Διαγραφή
 15. Αριστούργημα έγινε Χριστίνα μου...τα χεράκια σου κάνουν καταπληκτικές μεταμορφώσεις.Οσο για αυτή την υπέροχη ιδέα την κρατάω...φιλάκια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευχαριστώ Μαρία μου, κάτι τέτοια σχόλια με κάνουν να ψάχνομαι συνέχεια... φιλιά κι από εμένα!

   Διαγραφή
 16. Eίναι υπέροχο Χριστίνα,γεια στα χέρια σου!!!Πάντα κάνεις θαύματα!!!Μου αρέσουν και τα μαύρα νερά του μαρμάρου,αλλά και η μαύρη βάση και πλάτη,δένουν τέλεια!!!Καλημέρα!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Έγινε θαύμα και απέκτησες και τζάκι Χριστίνα να στολίσεις για τα Χριστούγεννα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Είσαι καλλιτέχνης Χριστίνα! Με εντυπωσίασε το αποτέλεσμα!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Βαρύς χαρακτηρισμός Ελευθερία μου αλλά σ ευχαριστώ από καρδιάς!

   Διαγραφή
 19. Είναι καταπληκτικό!!! Τωρα πια εχεις τζακι. Σε παρακαλω να σε παρω μια μέρα να ανακαινισεις το δικό μου που ειναι με κάτι χάλια πυρότουβλα; Η εστω να σου στειλω φωτο να μου πεις γνωμη. ε; Με εντυπωσιασε πολυ η τεχνικη της απομιμησης μαρμαρου παρολο που δεν θα το διαλεγα για το τζακι μου το μαρμαρο στο χωρο σου σαν τελικο αποτελεσμα το ζηλευω. Φιλια πολλά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευχαριστώ Μαρία μου, χαίρομαι που σου αρέσει... Φυσικά και να μου στείλεις φωτογραφία και αν μπορώ να βοηθήσω πολύ ευχαρίστως! Φιλιά κι από εμένα!

   Διαγραφή
 20. Εκπληκτικό!!! Μπορείς φαντάζομαι να προσθέσεις και ξύλα, έτσι για περισσότερη θαλπωρή στο μάτι...
  Έγραψες πάλι, φιλενάδα! Το λάτρεψα!
  Φιλιά πολλά, καλή εβδομάδα
  Μαρίνα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σίγουρα μπορώ να βάλω και κούτσουρα για το μάτι όπως λες! Ευχαριστώ Μαρίνα μου, φιλιά!

   Διαγραφή
 21. Εντάξει, δεν έχω λόγια, είσαι καταπληκτική! Φοβερό το αποτέλεσμα και κατά τη γνώμη μου είναι ρεαλιστικό. Αυτό είναι και που με εντυπωσίασε περισσότερο νομίζω! Ταίριαξε υπέροχα στο χώρο σου, να το χαρείτε.
  Φιλιά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευχαριστώ πολύ Έλλη μου. Για πρώτη φορά που έκανα αυτή την τεχνική καλούτσικο έγινε... ελπίζω η δεύτερη να είναι καλύτερη! Φιλάκια!

   Διαγραφή
 22. Είσαι μοναδική Χριστίνα! Για ακόμα μια φορά έκανες τα μαγικά σου και έβγαλες ένα αποτέλεσμα που πραγματικά σε εκφράζει!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευχαριστώ Κατερίνα μου. Έτσι είναι πρέπει να με εκφράζει κάτι για να το βάλω στον χώρο μου!

   Διαγραφή
 23. Καλά ...Χριστίνα θα με τρελλάνεις εσύ!!!! Μ'αυτό το μαρμάρινο στυλ το τζάκι έγινε μο-να-δι-κό!!!! Χρυσά τα χεράκια σου και απίθανο το γούστο σου!!
  Φιλιά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κική μου γλυκιά σε ευχαριστώ τόσο πολύ για τα καλά σου λόγια! Φιλάκια πολλά!

   Διαγραφή
 24. Τι κάνεις βρε Χριστινάκι μου; Πόσες ιδέες πια και πόσο υπέροχα κάθε φορά τις εκτελείς!!! Τι να πω!!!Περίβλεπτη...!!! Μπράβο!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σ ευχαριστώ Κική μου... ιδέες άπειρες, μένει να βρω και τον χρόνο να τις πραγματοποιήσω!

   Διαγραφή
 25. Βρε Χριστίνα! Πώς τα καταφέρνεις και μεταμορφώνεις έτσι τα υλικά! Εξαιρετικό και πάλι το αποτέλεσμα. Μου άρεσε και η αρχική του κατάσταση, αλλά για να είμαι ειλικρινής περισσότερο σημερινή βρίσκω την δική σου προσέγγιση! Μπράβο!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. 'Οπως εσύ Άρη μου συνδυάζεις τα βρώσιμα! Φαντασία και αγάπη γι αυτό που κάνεις θέλει... το ξέρεις!

   Διαγραφή
 26. Christina, your faux marble fireplace is fabulous! Kudos to you for imagining it, creating it, and enjoying it!

  Filakia,
  Poppy

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. νομίζω ότι είναι από τις πιο προχωρημένες δημιουργίες σου!τι άλλο θα δούμε πια από εσένα?!!!μπράβο σου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευχαριστώ πολύ Λίτσα μου... ήταν πράγματι ένα τόλμημα αυτό!

   Διαγραφή
 28. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Αν είναι δυνατόν!!! Ζωγράφισες μάρμαρο!!! Τι να πει κανείς για τα τόσα σου ταλέντα. Ζηλεύουμε και θαυμάζουμε! Μπράβο κοπέλα μου, μπράβο!!! Και πόσο ωραία το στόλισες. Τα δε τραπεζάκια σου απίστευτα, από που; Πολλά συγχαρητήρια και πάλι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ναι Μαρία ή τουλάχιστον το προσπάθησα... Τα τραπεζάκια είναι από το Zara Home... ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!

   Διαγραφή
 29. Πολυ καλη δουλεια Χριστινα! Μου αρεσει που προσεχεις τη λεπτομερεια. Και η διακοσμηση στο τελος σουπερ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. καλε οντως...ενα τζακι! Η πλήρης μεταμόρφωση!!!! τελειο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 31. Μόλις το είδα! Τι πήγες και σκέφτηκες; Πραγματικά τολμηρό και απαιτεί ταλέντο το θέμα της βαφής. Μπράβο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σ ευχαριστώ πολύ Εύα μου! Να ξέρεις πως το σχόλιο σου έχει ιδιαίτερη σημασία για μένα!

   Διαγραφή
 32. Γίνεται να φτιάξεις κάτι και να μην μας αρέσει? Συγχαρητήρια, για μία ακόμη φορά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 33. Πωπωωωωωωωωωωω!!!! Τι όμορφο που έγινε! Ωραίο ήταν και πριν αλλά εσύ του έδωσες τόση λάμψη, το έκανες δικό σου! Εύγε!!!! Είσαι μεγάλη καλλιτέχνης!

  Ζωή Κύρκου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το έκανα δικό μου είναι πράγματι η πιο σωστή έκφραση Ζωή! Σ ευχαριστώ πολύ!!!

   Διαγραφή
 34. Christina, your faux marble fireplace is awesome!! You did a wonderful job creating the marble look.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 35. Καλημερα Χριστινα μου και μπραβο σου!
  Φαίνεται σαν αληθινό!
  Καλό Παρασκευοσαββατοκύριακο!
  Φιλί γλυκό :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 36. Πραγματικά είναι τέλειο! Δεν ξέρω τι άλλο να πω εκτός από αυτό, είναι κάτι που ταιριάζει γάντι στον χώρο σου και στο στυλ σου. Μπράβο, Ιωάννα Βλαχάκη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σ ευχαριστώ πολύ Ιωάννα μου! Γι αυτό το έφτιαξα έτσι για να ταιριάζει γενικά στο στυλ διακόσμησης που ακολουθώ!

   Διαγραφή
 37. Καλά, τι να σου πω τώρα;; Είσαι όλα τα λεφτά!
  Όντως είναι πιο ωραίο με τα κεριά, φαντάζομαι
  όμως να ξέρεις ότι μπορείς να βρεις μέχρι και
  φλόγα! Με τόσες απομιμήσεις που υπάρχουν :))
  Για ψάξτο! Καλησπερούδια και με γεια σου!

  https://www.google.gr/search?q=%CF%86%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B1+%CF%87%CF%89%CF%81%CE%B9%CF%82+%CF%84%CE%B6%CE%B1%CE%BA%CE%B9&espv=2&biw=1280&bih=670&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwjbjZGEm6bQAhWGliwKHWQCBxoQsAQIGA&dpr=1#imgrc=_

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευχαριστώ Πέτρα μου για τον σύνδεσμο, μέσα στο μυαλό μου είσαι! Το κοιτάζω γιατί με ενδιαφέρει το θερμαντικό σώμα για να δημιουργήσει μια πιο ζεστή ατμόσφαιρα... χαίρομαι που σου αρέσει η κατασκευή μου!

   Διαγραφή
 38. Είναι υπέροχη η τελική εικόνα... σύντομα και με Χριστουγεννιάτικο decor!!! Σε βλέπω να ασχολείσαι κάποια στιγμή με τη σκηνογραφία (αν δε το κάνεις ήδη)! Φιλιά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σ ευχαριστώ πολύ Ζέτα μου για τα καλά σου λόγια! Εεεε δεν φτάνουν οι δυνάμεις μου ως εκεί... φιλιά κι από εμένα!

   Διαγραφή
 39. Χριστίνα μου κάθε φορά μένω έκπληκτη με τη φαντασία σου και την δημιουργικότητά σου! Το τζάκι είναι τέλειο και το μάρμαρο φαίνεται σαν αληθινό! Η βάση του τελικά το ανέδειξε ακόμη περισσότερο και το απογείωσες με τα διακοσμητικά που επέλεξες! Δεν μπορώ ούτε να φανταστώ τι θα κάνεις τα Χριστούγεννα! Φιλάκια πολλά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σ ευχαριστώ πολύ γλυκιά μου Θάλεια για τα πάντα καλά σου λόγια! Πολλά φιλιά κι από εμένα!

   Διαγραφή
 40. Μα τι να πω !!!! Έχετε ξεπεράσει και καταπλήξει ευχάριστα και τα πιο τρελά όνειρα με τις κατασκευές σας είμαι άφωνη και το γεγονός ότι προσέχετε πάντα την λεπτομέρεια είναι αξιοσέβαστο
  τυχερά τα παιδιά σας για πολλούς λόγους φυσικά μα και για το ότι διακοσμητή για τα σπίτια τους δεν θα χρειαστούν σας έχουν έτοιμη!!!!
  από: xiotiko.blogspot.gr

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σε ευχαριστώ άλλη μια φορά Αρχοντία μου για τα καλά σου λόγια! Τα παιδιά βαδίζουν σε δικούς τους διακοσμητικούς δρόμους, πιο φρέσκους! Ο ρόλος μου είναι καθαρά συμβουλευτικός!

   Διαγραφή
 41. WOW Christina, that looks amazing. Please come visit us here in South Africa so you can help me decorate our house. You have such a beautiful way of doing things without spending loads of money. I love your marble fireplace

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 42. You did a phenomenal job on this piece, Christina! Wow - you are truly gifted with paint. I'm going to have to 'bend your ear' when some of my own paint projects come up. I'll need some advice!

  ΑπάντησηΔιαγραφή