Ο νέος είναι ωραίος αλλά ο παλιός είναι αλλιώς...

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 04, 2017Όχι δεν θα μιλήσουμε για άντρες... μη φοβάσαι 😃

Θα μιλήσουμε για γλάστρες!  Γι αυτές τις πλαστικές που ενώ τις φτιάχνουν να μοιάζουν με πήλινες υπολείπονται κατά πολύ της ομορφιάς τους αλλά και του  τρόπου που μια πήλινη γλάστρα "γερνάει".

Κάποια στιγμή που είχα πάει για αγορές στο τμήμα κήπου στο Leroy Merlin, αγορές που αφορούσαν το στήσιμο της βεράντας στο καινούργιο σπίτι, είχα πάρει και την γλάστρα της παρακάτω φωτογραφίας.   Είχα κάποια μικρά φυτά και ήθελα να τα βάλω όλα μαζί ... δεν πρόλαβα... τα φυτά "μας άφησαν χρόνους" και μου έμεινε η γλάστρα!  Μην γελάς... έχω βελτιωθεί πολύ στην περιποίηση και συντήρηση των φυτών,  μάλλον αυτά είχαν πρόβλημα 😉

Η αλήθεια είναι πως το συνολικό της σχήμα μου θύμιζε παλιά γλάστρα και έτσι μου μπήκε η ιδέα πως από το να έχω άλλη μία πλαστική γλάστρα έστω και με ωραίο σχήμα καλύτερα να έχω μια σαν κεραμική, ταλαιπωρημένη από την υγρασία και τον χρόνο.


Πάντα όταν ξεκινάω να φτιάξω κάτι, πλάθω ένα ολόκληρο σενάριο στο μυαλό μου, το σκηνοθετώ και το σκηνογραφώ και αυτό με βοηθάει πολύ με το ποια υλικά θα χρησιμοποιήσω και πως...

Έτσι και τώρα... από την στιγμή που φαντάστηκα πως ήθελα την γλάστρα έψαχνα στο εργαστήριο για τα υλικά μου.  Ξεκίνησα με το να πασαλείψω στην κυριολεξία την γλάστρα με ακρυλικό στόκο. Θα σου εξηγήσω παρακάτω γιατί το έκανα αυτό...


Μόλις ο στόκος στέγνωσε καλά, ευτυχώς βοηθάει ακόμη η ζέστη για τέτοιου είδους "χειροτεχνίες" αραίωσα σε ένα μπολ λίγη chalk paint σε λευκή απόχρωση και πέρασα ένα χέρι την γλάστρα ξεκινώντας από το εσωτερικό της μέχρι εκεί που θα έφτανε το χώμα όταν γεμίσει


Μόλις το πρώτο χρώμα στέγνωσε πρόσθεσα και δεύτερο, συγκεκριμένα το Paris Grey της Annie Sloan. Όταν κάτι θέλεις να το κάνεις να φαίνεται παλιό, δεν αρκεί ένα χρώμα, λίγο τρίψιμο και εντάξει πάλιωσε.  Όταν προσθέτεις το ένα χρώμα μετά το άλλο και αυτά ανακατεύονται, άλλο φαίνεται άλλο κρύβεται τότε δίνεις την αίσθηση ότι έχουν περάσει χρόνια και ταλαιπωρία από πάνω του.  Δίνεις βάθος στο αντικείμενο, αποκτάει αυτό που λένε "χαρακτήρα"

Μην τρομάξεις επειδή εγώ χρησιμοποίησα τις συγκεκριμένες μπογιές και πεις και που να τρέχω τώρα να πληρώνω... έτυχε να έχω τις αποχρώσεις που χρειαζόμουν και έβαψα με αυτές.  Το ίδιο μπορείς να πετύχεις για το συγκεκριμένο project και με απλά ακρυλικά χρώματα που μπορεί να έχεις!  Και φυσικά όταν και το δεύτερο χρώμα στέγνωσε έτριψα με ένα γυαλόχαρτο επιμένοντας σε κάποια σημεία που ο στόκος προεξείχε αρκετά για να τον σπάσω!


Όχι δεν ήθελα να κάνω λεία την επιφάνεια... ήθελα να καταστρέψω την επιφάνεια σε κάποια σημεία σαν να έχει φουσκώσει η "κεραμική"  γλάστρα και να έχει σπάσει ή ξεφλουδίσει.  

Τώρα καταλαβαίνεις γιατί ξεκίνησα με τον στόκο.  'Εχοντας μια λεία, πλαστική επιφάνεια δεν υπήρχε τρόπος να την κάνω να φαίνεται παλιά και σπασμένη.   Δεν θα είχα αυτό το τρισδιάστατο αποτέλεσμα που προσθέτει αλήθεια στο αντικείμενο μου!


Δεν τελειώσαμε όμως!  Μια γλάστρα ξεχασμένη σε μια γωνιά ενός κήπου, που την έχει "φάει" η υγρασία πρέπει να έχει σημάδια από αυτό πάνω της.  Για να το πετύχω ανακάτεψα λίγη ατλακόλ με νερό και μάδησα μέσα σε αυτό ψεύτικο χόρτο αυτό που χρησιμοποιούν στις μακέτες. 

Με την βοήθεια του πινέλου μετέφερα πάνω στην γλάστρα σε αρκετά σημεία, το ψεύτικο χόρτο με την κόλλα.  Χρησιμοποίησα βέβαια και τα δάκτυλα μου για να τρίψω και να απλώσω το ψεύτικο χόρτο.  Το χόρτο αυτό είναι βαμμένο και όπως το έτριβα πάνω στην γλάστρα άφηνε μια πρασινίλα που ούτε παραγγελία να την είχα!  Τι καλύτερο εφέ μούχλας και υγρασίας!


Την επόμενη ημέρα και αφού η κόλλα είχε πια στεγνώσει εντελώς και τα χόρτα είχαν σταθεροποιηθεί πάνω στην γλάστρα την πέρασα όλη με ένα βερνίκι νερού τόσο ουδέτερο που αν δεν το ξέρεις δεν φαίνεται καθόλου.  Πιο ματ δεν υπάρχει.  Δεν θέλουμε γυαλάδες πάνω στην γλάστρα, θέλουμε απλά να προφυλάξουμε όλη την προηγούμενη εργασία μας γιατί η γλάστρα δεν θα επιτελέσει διακοσμητικό ρόλο.  Θα μπουν φυτά μέσα.  Διέλυσα και λίγο γκρι χρώμα μέσα στο βερνίκι και μόλις στέγνωσε το πρώτο χέρι έβαλα κάποιες πινελιές εδώ κι εκεί... έτσι για την τσαχπινιά 😊


Αυτό ήταν!  Η πλαστική γλάστρα μέσα σε μία μόνο ημέρα, μεταμορφώθηκε σε κεραμική, τόσο παλιά και ταλαιπωρημένη που κάποιος μπορεί να την πετούσε κιόλας στα σκουπίδια!  Κι αυτό το λέω γιατί πηγαίνοντας στο μαγαζί του κυρίου Νίκου, του ανθοπώλη μου για να πάρω χώμα, είχα πάρει και την γλάστρα μαζί μου για να καταλάβει πόσο θέλω.

Μόλις βλέπει την γλάστρα, μου λέει... κορίτσι μου που την βρήκες αυτή; Έλα να σου δώσω μια καινούργια να βάλεις ότι θέλεις μέσα.  Δεν μπορώ να σου περιγράψω το πρόσωπο του όταν του είπα πως η γλάστρα ήταν καινούργια και εγώ την έκανα έτσι....

Αλλά και η δική μου η χαρά και ικανοποίηση δεν περιγραφόταν αφού τον ξεγέλασα = πέτυχα τον σκοπό μου!!!


Η γλάστρα μου ήταν έτοιμη για να φιλοξενήσει τις πανέμορφες Μαράντες που είχα αγοράσει.  Μαράντα ή φυτό προσευχής!  Και γιατί το λένε έτσι;

Η πρώτη φωτογραφία που είναι τραβηγμένη το πρωί δείχνει το φυτό με απλωμένα τα υπέροχα φύλλα του.

Η δεύτερη φωτογραφία, μη σε ξεγελάει το φως είναι λόγω επεξεργασίας της φωτογραφίας, είναι τραβηγμένη στις 9 η ώρα το βράδυ.  Το βράδυ λοιπόν, σηκώνει τα φύλλα του προς τα πάνω και είναι λένε σαν χέρια που προσεύχονται.  Γι αυτό το λένε και φυτό προσευχής!


Ελαφρόπετρα για αποστράγγιση και χώμα κατάλληλο για φυτά εσωτερικού χώρου.  Πιέζουμε ελαφριά και προσθέτουμε χώμα μέχρι να γεμίσει η γλάστρα μας.  Ποτίζουμε και είναι έτοιμη.  Εγώ έβαλα και λίγες πετρούλες στην επιφάνεια του χώματος έτσι για ομορφιά!


Νομίζω πως η επιμονή μου στην λεπτομέρεια...


... και το τρισδιάστατο αποτέλεσμα είναι που κάνουν την διαφορά σε αυτή την μεταμόρφωσηΔεν είναι φυτό εξωτερικού χώρου, το ενοχλεί το άμεσο φως και η ζέστη...   Στο μπαλκόνι βγήκε μόνο για τις ανάγκες της φωτογράφισης της γλάστρας!


Λοιπόν; Πως σου φαίνεται;  Μπορεί να περάσει για παλιά, ταλαιπωρημένη, κεραμική γλάστρα;Η τελική της θέση θα είναι σε κάποιο σημείο των πάγκων της κουζίνας.  Είναι ένα πολύ φωτεινό δωμάτιο κι έτσι η Μαράντα θα έχει  φως αλλά θα είναι προφυλαγμένη από τον ήλιο.


Τα πανέμορφα χρώματα των φύλλων κάνουν έντονη αντίθεση με το λευκό που επικρατεί στην κουζίνα


Την έχω τοποθετήσει πάνω σε μία σιδερένια βάση κεριού για να μην λερώνει τους πάγκους...


... και πραγματικά δεν χορταίνω να την κοιτάζω !!!  Μάρμαρο, λευκό, μπρούτζος, ξύλο και κάπου ανάμεσα η παλιά μου γλάστρα!  Εντάξει δεν έχω καλύτερο!!!
Pin this for later

Μπορεί η σημερινή ανάρτηση να ήταν από τις μεγαλύτερες και πιο φλύαρες που έχω κάνει αλλά τι νόημα έχει αν εγώ φτιάχνω και εσύ δεν καταλαβαίνεις γιατί το κάνω έτσι... Οι λεπτομερείς οδηγίες κατά την γνώμη μου είναι απαραίτητες για κάποιους που πιθανόν θέλουν να επιχειρήσουν να φτιάξουν κάτι παρόμοιο.  Μόνες τους οι φωτογραφίες δεν βοηθάνε αν δεν εξηγήσεις...  Δεν συμφωνείς;;;;;


Τώρα ίσως κατάλαβες και γιατί ο τίτλος της ανάρτησης "Ο νέος είναι ωραίος αλλά ο παλιός είναι αλλιώς"  😃Εύχομαι μια υπέροχη Δευτέρα και μία εξίσου υπέροχη εβδομάδα!Φιλάκια


You Might Also Like

48 Comments

 1. Έλα, ρε 'συυυυυυυυυ!
  Συγχαρητήρια! Τον πέτυχες τον σκοπό σου και με το παραπάνω!!!
  Γλάστρα και φυτό είναι χάρμα!!!
  Μπράβο, Χριστινάκι μου!
  ΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά!

  Καλή εβδομάδα, κορίτσι μου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Βρε καλώς το χαρούμενο κορίτσι της μπλογκόσφαιρας! Πολύ χαίρομαι που σε "ξαναβλέπω" εδώ Ιωάννα μου... φιλάκια και καλή εβδομάδα και σε σένα!

   Διαγραφή
 2. Μας έστειλες για ακόμη μια φορά !!!! Αν είναι δυνατόν!!!! Μα είναι η ίδια γλάστρα; Είναι μαγικά τα χέρια σου κορίτσι μου αλλά και το μυαλό σου που μπορεί και σκέφτεται όλα αυτά. Πολλά φιλιά και καλή εβδομάδα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σ ευχαριστώ Μαρία μου... θα έχεις καταλάβει πια πως αν βάλω κάτι στα μυαλό μου δεν βγαίνει μέχρι να το καταφέρω χαχαχχαχαχα Φιλάκια

   Διαγραφή
 3. Αρχικά να πω πως η κουζίνα σου είναι υπέροχη! Δεύτερον μόνο εσύ θα μπορούσε να φτιάξεις αυτή τη γλάστρα! Η φαντασία σου με εκπλήσσει κάθε φορά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Χαχαχαχχα ευχαριστώ Κατερίνα μου... έγινε σχεδόν από την αρχή και μου αρέσει και εμένα τώρα. Ευχαριστώ επίσης για την εμπιστοσύνη που δείχνεις στις κατασκευές μου :)

   Διαγραφή
 4. Καλό φθινόπωρο Χριστίνα μου !!! Δεν έχω καλύτερο από το να διαβάζω πως κάνεις και γιατί το κάθε τι . Και έτσι μια ψιλοζήλεια μου βγαίνει που το μυαλό μου δεν δουλεύει τόσο καλλιτεχνικά όπως το δικό σου !!1 Σε θαυμάζω και σε χαίρομαι , μπράβο , είναι υπέροχο το αποτέλεσμα!!
  Σε φιλώ !!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλό φθινόπωρο και σε σένα Μάριον μου ... σ ευχαριστώ πολύ πολύ για τα καλά σου λόγια... φιλάκια κι από εμένα!

   Διαγραφή
 5. Με έκανες να καταλάβω τι κάνω λάθος όταν βάφω τις πλαστικές γλάστρες! Ο στόκος είναι καταπληκτική ιδέα, και ναι όντως το "εφέ μούχλας" είναι το κερασάκι στην τούρτα για τέλειο αποτέλεσμα! Συγχαρητήρια! (και η κουζίνα φανταστική!!!)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο στόκος μπορεί να δημιουργήσει όπως είδες το εφέ του τρισδιάστατου αλλά να σταθεροποιήσει και το οποιοδήποτε ακρυλικό χρώμα πάνω στο πλαστικό. Σ ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και την επίσκεψη!

   Διαγραφή
 6. Δεν έχω λόγια...με μάγεψες... γεια στα χέρια σου κούκλα μου!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Είναι μια εύκολη διαδικασία αρκεί να έχεις τα κατάλληλα υλικά για ένα τόσο ωραίο αποτέλεσμα Χριστίνα μου.Ευτυχώς για εμας στο Ηράκλειο υπάρχει ένα νέο μαγαζί με τα προιόντα της Sloan.Σύντομα θα την επισκεφτώ και θα δώ τις τιμές της.Όπως πάντα έκανες μια πολύ ωραία δουλειά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν χρειάζονται κατάλληλα υλικά Μαρία μου... εκτός από τον στόκο όλα τα άλλα είναι συνηθισμένα και αν διάβασες το ίδιο μπορεί να γίνει και με απλά ακρυλικά χρώματα απλά εγώ έτυχε να έχω λευκό και γκρι σε μπογιά κιμωλίας.

   Ευχαριστώ πολύ!

   Διαγραφή
 8. Εξαιρετική μεταμόρφωση!
  Αλλά έχω μια απορία Χριστίνα μου...
  Οι πήλινες γλάστρες έχουν "πόρους" και το χώμα εντός τους "αναπνέει" όπως έλεγε εμένα η γιαγιά μου.
  Στις πλαστικές όχι φυσικά ... και με τα στρώματα χρώματος και ακρυλικού στόκου τα πράγματα γίνονται σαφώς πιο σύνθετα, οπότε "αυτή η αναπνοή" του χώματος χάνεται δια παντός... έτσι δεν είναι;
  Και εγώ έχω μερικές πλαστικές στο μπαλκόνι και όλο λέω να τις αλλάξω ή να τις ξεφορτωθώ αλλά θέλουν "΄χέρια" και τώρα πια δεν αντέχουν τα δικά μου τα τόσα βάρη :-))

  Καλό απόγευμα σου εύχομαι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σωστή η παρατήρηση σου Πηνελόπη μου αλλά νομίζω πως δεν δημιουργείται κάποιο πρόβλημα με τις πλαστικές γλάστρες γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα μας σάπιζαν όλα τα φυτά μιας και οι γλάστρες αυτές κυκλοφορούν σχεδόν αποκλειστικά πια.

   Επίσης να σου θυμίσω τα φυτά σε τενεκέδες όπου δεν υπάρχουν πόροι, καθώς επίσης τις βαμμένες σε όλες τις παλιές αυλές γλάστρες με λαδομπογιές... είχε η θεία μου αρκετές και τις θυμάμαι.

   Αυτοί που δημιούργησαν τις πλαστικές γλάστρες για ευκολία επειδή είναι κατά πολύ ελαφρύτερες αλλά και φθηνότερες σίγουρα θα είχαν λάβει υπ όψιν τους και αυτό τον παράγοντα δηλαδή το να αναπνέει το χώμα...

   Διαγραφή
 9. Μπαλκόνι και κουζίνα σούπερ Χριστίνα μου και η γλάστρα πρώτη μούρη παντού- και με το δίκιο της δηλ, έγινε εξαιρετική!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Φυσικά το παλιό όπως το έφτιαξες εσύ είναι καλύτερο από το καινούργιο Χριστίνα μου. Για άλλη μια φορά γεια στα χέρια σου και τις ιδέες σου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Μου αρεσουν τοσο πολύ οι παρεμβασεις και οι πινελίες σου Χριστινα μου!
  Συγχαρητηρια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Χριστίνα μου νομίζω ότι πέτυχες τον σκοπό σου και με το παραπάνω! Άλλη μία παρέμβασή σου με αναπάντεχο αποτέλεσμα που πραγματικά με άφησε άφωνη! Φιλιάαααα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σ ευχαριστώ πολύ Σωτηρία μου... κι εγώ κοιτάζοντας την γλάστρα κάθε ημέρα τείνω να πιστέψω πως είναι παλιά χαχαχχαχαχ ... φιλάκια!

   Διαγραφή
 13. Wow, Christina that looks so authentically old and battered and that little prayer plant is so lovely too. Taking all that time to add layers of paint and stucco really paid off

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. I agree Michelle, it is worth it! I have found for me that only if I add layers of paint the item looks very old!

   Διαγραφή
 14. Το τι βάψιμο έχει να πέσει στις γλάστρες, ιδιαίτερα τώρα που φθινοπωριάζει και θα χρειαστώ ανανέωση στον εσωτερικό χώρο του σπιτιού, δεν λέγεται. Ευχαριστώ πάρα πολύ για την ιδέα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κι εγώ σε ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη και το σχόλιο! Είναι πανεύκολη διαδικασία και ας δείχνει πολύπλοκη!

   Διαγραφή
 15. Christina that was so funny that the florist wanted to give you a new flower pot because he thought the one you had was too old and ready for the garbage. You will have to tell him to stay on top of trends. You did an amazing job if you can fool the florist.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. It was funny indeed Mary! He looked at me like I was crazy :) Thank you my dear friend !

   Διαγραφή
 16. Εκπληκτική μεταμόρφωση, Χριστίνα μου. Η πλαστική σου γλάστρα έγινε πραγματικά αγνώριστη. Δε χορταίνω να τη θαυμάζω! Να τη χαρείς, φίλη μου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. H μεταμόρφωση είναιαπίστευτη.
  Αν δεν έδειχνες όλη την διαδικασια θα πιστευα οτι ήταν πήλινη γλάστρα.
  Μπράβο για ακόμα μια φορά.

  Επίσης, μου αρέσει πολυυυυυυ ο νεροχυτης σου και από ότι φαντάζομαι κι όλη κουζίνα σου ;)..χιχι

  Τα φιλιά μου :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σ ευχαριστώ Μάριον μου! Και στην υφή λόγω στόκου σου κάνει για πήλινη... ο νεροχύτης! Πόσο ήθελα έναν λευκό βαθύ νεροχύτη και τελικά τον έβαλα... φιλάκια κι από εμένα!

   Διαγραφή
 18. η τελεια μεταμορφωση! υπεροχη βγηκε η γλαστρα σου Χριστινακι! Και ναι, μαζι σου...τα φυτα ειχαν πρόβλημα :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ναιιιιι Ζίνα μου! Ελαττωματικά ήταν! Ευχοριστώ κορίτσι μου!

   Διαγραφή
 19. Εξαιρετική! Καλά έπρεπε να φωτογραφίσεις τον ανθοπώλη χαχαχχαχαχαχαχ Δεν φαίνεται με τίποτα ότι είναι πλαστική και για άλλη μια φορά εντυπωσιάζεις με τις ικανότητες σου κορίτσι μου. Φιλάκια πολλά, Μαρίνα από Βέλγιο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Να σου πω Μαρίνα μου το σκέφτηκα αλλά τώρα πως το λες σε ξένο άνθρωπο όσο θάρρος και να έχεις;;;;; Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, φιλάκια!

   Διαγραφή
 20. Είσαι θεά!!! Τη λάτρεψα τη νέα σου γλάστρα Χριστινιώ μου!!! Φιλακια😘😘

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Εντάξει! Κάθε φορά μένω έκπληκτη βρε παιδί μου! Τέλεια η γλάστρα. Δεν ξέρω αν θα καθίσω να κάνω τόση δουλειά ενόψει αρχής σχολείων, αλλά το λουλούδι μου άρεσε πάρα πολύ και θα το βρω! Σε φιλώ Χριστίνα μου, σ ευχαριστώ πολύ για τις ιδέες που μου δίνεις!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είναι πανέμορφο Κατερίνα μου και εύκολο γενικά στην συντήρηση του. Πολλά φιλιά κι από εμένα κορίτσι μου!

   Διαγραφή
 22. Καλέ τι τέλεια γλάστρα είναι αυτή! Την έδειξα τώρα και στην μαμά μου και θέλει να τις φτιάξω τις δικές της που έχει στο μπαλκόνι. Ναι καλά της λέω μπορώ εγώ να φτιάξω έτσι και να πετύχει; Αν και οι οδηγίες σου είναι πολύ κατατοπιστικές διστάζω να το επιχειρήσω γιατί δεν το έχω με τις χειροτεχνίες. Καλή σου εβδομάδα που ξεκινάει αύριο, Ιωάννα Βλαχάκη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είναι πολύ εύκολο Ιωάννα μου.... ποτέ μην λες ότι δεν πιάνουν τα χέρια σου. Είναι μέχρι να κάνεις την αρχή. Καλή εβδομάδα και σε σένα!

   Διαγραφή
 23. Αυτός ο ανθοπώλης θα σε βλέπει να καταφθάνεις από μακριά και θα σταυροκοπιέται ο άνθρωπος με το τι καινούργιο θα του δείξεις πάλι!! χαχαχαχαχα Δε το φανταζόμουν ότι μπορείς έτσι εύκολα να στοκάρεις την πλαστική τη γλάστρα και να της δώσεις την όψη της κατεστραμένης. Με βλέπω του χρόνου να τις βάζω όλες στην σειρά για αλλαγή, που πήγα και της πήρα όλες πλαστικές... Πολύ όμορφη έγινε και το κυριότερο δε φαίνεται η πλαστική-λα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αυτός ο ανθοπώλης έχει τραβήξει τα πάνδεινα από εμένα! Την μια τον βάζω να ψάχνει για το ένα την άλλη για το άλλο... δεν μου χαλάει χατίρι αλλά κι εγώ δεν αλλάζω ανθοπώλη :) Πράγματι και μπορείς εύκολα να την στοκάρεις και μετά από λίγες μέρες δεν έχει ανάγκη ούτε από νερά ούτε από φθορές... και κάτι να πάθει θα δείχνει σαν πήλινη!

   Διαγραφή
 24. Πολύ έξυπνο και πολύ ωραίο αποτέλεσμα! Μπράβο Χριστίνα! Και έχω πολλές άχαρες πλαστικές γλάστρες που χρήζουν αναβάθμισης! Ευχαριστούμε για την ιδέα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σοφάκι μου να τις πιάσεις όλες μία - μία και να τους δώσεις να καταλάβουν!

   Διαγραφή