Search

Σύνθεση λουλουδιών με αληθινά και ψεύτικα λουλούδια

Πως να φτιάξουμε μια σύνθεση λουλουδιών με αληθινά και ψεύτικα λουλούδια

Πόσο εύκολο είναι να φτιάξουμε μια σύνθεση λουλουδιών για να στολίσουμε κάποιο χώρο του σπιτιού μας;


Πανεύκολο είναι όπως θα διαπιστώσεις παρακάτω κι ας είναι καλά οι Creative Bloggers κα το θέμα του Μάη που φυσικά τι άλλο μπορεί να είναι εκτός από λουλούδια.   

Το τι είναι οι Creative Bloggers το ξέρεις πια μην τα ξαναλέμε, είμαστε 5 Blogs-6 Bloggers, που μας αρέσει η δημιουργία. 

Στο θέμα μας τώρα... λοιπόν τα λουλούδια στα βάζα είναι από τα Top στην διακόσμηση ενός σπιτιού.  Εγώ έχω την συνήθεια και κάθε Παρασκευή αγοράζω ένα μπουκέτο λουλούδια για να τα χαίρομαι το Σαββατοκύριακο που συνήθως είμαι σπίτι.  Πόσα όμως βάζα να γεμίσεις με ένα μπουκέτο και πόσα λεφτά μπορείς να ξοδεύεις αυτή την εποχή σε κάτι που μπορεί να θεωρηθεί και είναι είδος πολυτελείας;


Γι αυτό κι εγώ πολλές φορές χρησιμοποιώ και ψεύτικα λουλούδια για να στολίσω τα βάζα μου σε καθημερινή βάση ή κάνω μιά σύνθεση λουλουδιών με αυτά εμπλουτίζοντας τα και με κάποια αληθινά.

Μια τέτοια σύνθεση λουλουδιών θα σου δείξω σήμερα, εύκολη, γρήγορη, οικονομική. με ότι μπορεί να έχουμε σπίτι όσον αφορά ψεύτικα ή αληθινά λουλούδια.  Μια σύνθεση που κρατάει για πάντα αντικαθιστώντας μόνο τα λίγα αληθινά λουλούδια που μπορεί να έχεις βάλει.  Μπορείς όμως να την φτιάξεις εξ ολοκλήρου με ψεύτικα.

Για την σύνθεση αυτή χρειάστηκα ένα μεταλλικό κουτί  που είχα αγοράσει πέρυσι από τα Zara Home, κάποια ψεύτικα λουλούδια, ένα σφουγγάρι ανθοσύνθεσης (χρησιμοποίησα κάποια που είχα από παλιότερες συνθέσεις), ένα κοφτάκι για να κόψω τα λουλούδια στο ύψος που χρειαζόμουν, σελοτέιπ για να στερεώσω το σφουγγάρι στο κουτί και λουλούδια από την βεράντα μου.

χρυσό-μεταλλικό-κουτί-zara-home

Πως να φτιάξεις μία σύνθεση λουλουδιών εύκολα, γρήγορα, οικονομικά

Ξεκίνησα με δύο λουλούδια ορτανσίας από την βεράντα μου που είχαν αρχίσει να μαραίνονται.  Τα καθάρισα από τα χαλασμένα φύλλα ... 

Αποξηραμένη ορτανσία για σύνθεση λουλουδιών

... και τα έβαλα στο κέντρο της σύνθεσης που ήθελα να δημιουργήσω για να με οδηγήσουν πως να τοποθετήσω και τα υπόλοιπα λουλούδια. Το γεμάτο σχήμα τους έπιασε αρκετό χώρο οπότε θα μου φτάσουν και τα λουλούδια που ήθελα να βάλω και έτσι θα φαίνεται πλούσια και γεμάτη η σύνθεση μου.

αποξηραμένες ορτανσίες

Συνέχισα περιμετρικά της σύνθεσης βάζοντας σε αραιά διαστήματα κάποιες ψεύτικες παιώνιες που είχα

λευκές παιώνιες

Τα κενά που άφηναν οι παιώνιες τα γέμισα με ψεύτικες νεραγκούλες.  Η νεραγκούλα έχει παρόμοιο σχήμα και μέγεθος με την παιώνια.  Όταν φτιάχνουμε μία σύνθεση είναι καλό να χρησιμοποιούμε μεγάλα σε μέγεθος λουλούδια γιατί δίνουν όγκο στην σύνθεση μας.

ανθοσύνθεση με νεραγκούλες

Είχα κι ένα κλαδάκι από αυτά τα λευκά λουλούδια το οποίο το διέλυσα κόβοντας τους πλαστικούς μίσχους.  Τα χρησιμοποίησα μαζί με κάποια άλλα που θα δείτε παρακάτω για να γεμίσω τυχόν κενά κάτω από τα μεγάλα λουλούδια, να κρύψω δηλαδή το σφουγγάρι

πως να στήσουμε μια σύνθεση λουλουδιών

Διέλυσα και τα κλαδάκια της πρασινάδας και όπου έβλεπα έστω και ελάχιστο κενό το συμπλήρωνα.

πως να στήσουμε μια σύνθεση λουλουδιών

Βλέπεις εδώ στην κοντινή φωτογραφία πως το σφουγγάρι δεν φαίνεται σχεδόν καθόλου. 

Tip: Στην τοποθέτηση των λουλουδιών προτίμησε να τα βάζεις "υπό γωνία" και όχι κάθετα γιατί έτσι σχηματοποιείται καλύτερα η σύνθεση σου
Τελευταία πινελιά στην σύνθεση μου είναι κάποια μικρά κλαδάκια που έκοψα από τους δύο φίκους που έχω στην βεράντα.  Τον φίκο Benjamin και τον φίκο Amstel.


Το φύλλωμα τους πρόσθεσε ενδιαφέρον στη σύνθεση μου αλλά την έκανε να φαίνεται πιο αληθινή, πιο επαγγελματικά στημένη.


Καθώς πλησιάζει και η Γιορτή της Μητέρας νομίζω πως μια σύνθεση φτιαγμένη από τα χεράκια σας με αληθινά ή ψεύτικα λουλούδια θα είναι το καλύτερο δώρο για εκείνη.


Η σύνθεση αυτή μπορεί άνετα να διακοσμήσει το τραπέζι της τραπεζαρίας αντί για ανθοδοχείο αλλά εγώ προτίμησα να την βάλω στο ψεύτικο τζάκι που είχα φτιάξει εκεί όπου μέχρι πριν λίγο καιρό είχα τοποθετημένα τα επίσης ψεύτικα κούτσουρα που έφτιαξα.

Χρησιμοποιώντας μία σύνθεση με ψεύτικα λουλούδια δίνεις χρώμα στους χώρους του σπιτιού σου για όλο τον χρόνο. Οδηγίες για το πως να φτιάξεις μόνος σου μία σύνθεση λουλουδιών

Τα χρωματιστά λουλούδια και το χρυσό μεταλλικό κουτί κάνουν έντονη αντίθεση με το μαύρο του τζακιού και η σύνθεση προβάλλεται ακόμη περισσότερο.

Οδηγίες βήμα-βήμα για το πως να δημιουργήσουμε μία σύνθεση λουλουδιών με ψεύτικα και αληθινά λουλούδια

Έντονα χρώματα και σχέδια στα μαξιλάρια και χρωματιστά κεριά, φωτίζουν τον σχεδόν ασπρόμαυρο χώρο μου και μου θυμίζουν συνέχεια πως το καλοκαίρι, η αγαπημένη μου εποχή είναι προ των πυλών!


Κι ένα κοντινό στο μαξιλάρι/ζούγκλα όπως συνηθίζω να το λέω.  Το αγαπώ! Είναι τόσο ιδιαίτερο το σχέδιο του... παλιότερη αγορά από τα Zara Home 😍


Λοιπόν; Τι λες; Δεν είναι καλύτερα να φτιάξουμε μία τέτοια σύνθεση και να την έχουμε κοντά μας μέχρι να την βαρεθούμε;  Οι συνθέσεις αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε σκοτεινούς χώρους, χώρους χωρίς παράθυρα ακόμη και σε ένα υπνοδωμάτιο όπου αποφεύγουμε να βάζουμε αληθινά λουλούδια.  

Το έχω πει ξανά στην ανάρτηση μου με τις ορχιδέες.  Όσους φίλους έχουν τα ψεύτικα λουλούδια έχουν τόσους και ακόμη περισσότερους ορκισμένους εχθρούς.  Όλα είναι θέμα αισθητικής.  Εμένα που μου αρέσουν τα λουλούδια μέσα στο σπίτι βάζω και κάποια ψεύτικα αλλά φροντίζω να τα κάνω να μοιάζουν με αληθινά, όπως αυτή την ορχιδέα που σου είχα δείξει πρόπερσι.Τελειώνοντας να σου θυμίσω να επισκεφτείς αύριο την Λένα & την Κατερίνα στο Violet Mimosa.

Και για να μην χάσεις καμία ανάρτηση των Creative Bloggers 

-  Ρία από La creme  ......................................................................... 07/05/2018
-  Χριστίνα από Art Decoration & Crafting .........................................  08/05/2018
-  Κατερίνα & Λένα από VioletMimosa ..............................................  09/05/2018
-  Ζωγραφιά από Bisozozo ................................................................  10/05/2018
-  Κική από Creative Moments  ........................................................  11/05/2018

Να περνάτε υπέροχα & καλή εβδομάδα!


Φιλάκια ❤26 σχόλια

 1. Δεν είμαι απο εκείνους που αγαπούν τα πλαστικά λουλούδια. Προτιμώ απλη πρασινάδα και κλαδια κισσού που εχουν διάρκεια, αλλά σε τετοιες δυνθεσεις δείχνουν πραγματικά όμορφα. Αρκετες φορες τα εχω χρησιμοποιήσει σε στεφάνια.
  Φιλιά!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τα πλαστικά ούτε σε μένα αρέσουν Νίκη μου... όμως κάποια όμορφα υφασμάτινα που ξεγελούν ανακατεμένα με αληθινά τα χρησιμοποιώ για να διακοσμήσω τους χώρους μου. Φιλάκια κι από εμένα!

   Διαγραφή
 2. ωραια ιδεα. δεν την εχω τολμήσει βέβαια ποτε! αλλά ότι εχει να κάνει με λουλούδι, απλά με ξετρελαίνει :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κι εμένα Ζίνα μου αλλά δεν είναι πάντα εφικτό να έχεις αληθινά σε όλους τους χώρους του σπιτιού!

   Διαγραφή
 3. Πολύ όμορφη και πλούσια η σύνθεση σου Χριστίνα!!Το χρυσό κουτί κάνει και αυτό την διαφορά!!Και εγώ κοίταζα προχτές κάτι ψεύτικα λουλούδια,το κακό όμως είναι πως εγώ δεν έχω το χάρισμα να τα κάνω να φαίνονται αληθινά, όπως εσύ!!Καλημέρα!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ε ναι το χρυσό κουτί είναι μία όμορφη βάση για να ξεκινήσεις μία τέτοια ανθοσύνθεση. Νομίζεις πως δεν έχεις το χάρισμα... προσπάθησε το και ίσως εκπλαγείς κι εσύ η ίδια!

   Διαγραφή
 4. Υπέροχη σύνθεση, τα λουλούδια δίνουν πάντα μια όμορφη και δροσερή νότα στο σπίτι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έχεις δίκιο Κατερίνα μου... τα λουλούδια ομορφαίνουν όλους τους χώρους!

   Διαγραφή
 5. Τα λέλουδα σου είναι πανέμορφα με την σύνθεση που έκανες Χριστίνα μου.Το κουτί τα αξιοποίησε σαν διακοσμητικό στοιχείο.Τα μαξιλαράκια φανταστικά όπως και το τζάκι σου.Φιλάκια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευχαριστώ πολύ Μαρία μου για τα καλά σου λόγια. Φιλιά κι από εμένα!

   Διαγραφή
 6. Such a lovely idea to add real flowers into the mix. It looks beautiful and the color of those hydrangea flowers, OMW, so pretty. I wish ours were that color. I only seem able to grow the blue ones.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Πανέμορφη σύνθεση! Μοιάζουν τόσο πολύ με αλήθινά!!! Έχω ένα στεφάνι στην κουζίνα μου με τέτοια λουλούδια και η πρώτη ματιά πάντα ξεγελάει. Πάντα ευρηματική Χριστινάκι μου!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευχαριστώ Κική μου... όταν τα ψεύτικα λουλούδια είναι κάπως καλής ποιότητας σίγουρα ξεγελάνε. Αν δε τους προσθέσεις και λίγη πρασινάδα τότε πίστεψε με πρέπει να το πιάσει κάποιος για να το ξεχωρίσει

   Διαγραφή
 8. Christina when I first saw it I thought it was all real! Those flowers are all so pretty. And you know you are going to save a fortune by mixing them in like that.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Yes I know Mary that's why I tried this flower arrangement. I love flowers everywhere in my house but it is so expensive to fill all my vases!

   Διαγραφή
 9. Lovely, and great tutorial! Love the composition of the arrangement, too!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Χριστίνα μου, κι εγώ αγοράζω λουλούδια για να τα χαίρομαι το Σαββατοκύριακο που είμαι σπίτι. Δεν είχα σκεφτεί όμως ότι μπορώ να αναμείξω αληθινά και ψεύτικα λουλούδια για να φτιάξω νέες συνθέσεις. Ευχαριστούμε για την ιδέα. Πολλά φιλιά, φίλη μου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ναι μπορείς! Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δείχνει αληθοφανής η σύνθεση σου. Φιλάκια πολλά κι από εμένα!

   Διαγραφή
 11. Τα αληθινα λουλουδια Χριστινα μου.. ειναι οτι καλυτερο αλλα αυτα ειναι και δυσκολα να κρατησουν και αν τα θελεις καθε μερα στο σπιτι σου...τοτε η λυση που μας προτινεις ειναι η ενδικτική..τα λουλουδια ή αληθινα ή ψευτικα.. δινουν ομορφια στο χωρο μας..
  Η δικη σου συνθεση εγινε πολύ ομορφη...οταν εχεις γούστο.. αυτο φαινεται Χριστινα μου..
  Να περνας όμορφα διακοσμώντας !!! φιλακιαααα!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευχαριστώ γλυκιά μου Ρούλα για τα καλά σου λόγια. Τα αγαπώ τα λουλούδια αλλά δεν μπορείς να γεμίσεις όλα σου τα βάζα και όλους τους χώρους με αληθινά. 'Ετσι κάποιες φορές καταφεύγω στην λύση του ψεύτικου αρκεί να μπορώ να το κάνω να φαίνεται σαν αληθινό. Φιλιά κι από εμένα!

   Διαγραφή
 12. Πολύ όμορφα στημένη η σύνθεση Χριστίνα. Πλούσια κ αρχοντική!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Πολύ όμορφη σύνθεση! Πραγματικά δεν καταλαβαίνεις ποια είναι τα αληθινά και ποια τα ψεύτικα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αυτός ήταν ο σκοπός μου Ρία και χαίρομαι πολύ αν δεν φαίνεται η διαφορά!

   Διαγραφή