Search

Ανακαίνιση κουζίνας - Before and after elegant white kitchen reveal


Before and after elegant white kitchen reveal Ανακαίνιση κουζίνας

Η ανακαίνιση της κουζίνας στο σπίτι που μένουμε.
Μια ανάρτηση που έπρεπε να είχε γίνει πολλούς μήνες πριν αλλά όλο και κάτι συνέβαινε και δεν γινόταν.  Την ετοίμασα λοιπόν πριν 15 ημέρες αλλά συνέβη ένα πολύ θλιβερό γεγονός στην οικογένεια μας και που όρεξη για αναρτήσεις.

Όχι πως και τώρα έχω ιδιαίτερη όρεξη αλλά είναι αυτά τα πολύ στενάχωρα που σε κάνουν πιο δυνατό,  που σε κάνουν να θέλεις να αλλάξεις το σκηνικό.  Για να μη θυμάσαι; Για να μην πονάς;  Δεν την ξέρω την απάντηση...

Λοιπόν!

Όταν μπήκαμε στο σπίτι που μένουμε για να το δούμε αντίκρισα αυτή την κουζίνα.  Το πρώτο που ένιωσα ήταν αγωνία για το πως θα την "σουλουπώσω".  Όπως σου έχω ξαναπεί το σπίτι το νοικιάζουμε οπότε οτιδήποτε γίνεται σε αυτό δεν μένει σε εμάς αλλά πάει "υπέρ του μισθίου" που λένε και τα συμβόλαια.

Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα αυτής της κουζίνας είναι ότι είναι φωτεινή τις περισσότερες ώρες της ημέρας και ότι τουλάχιστον τα ντουλάπια ήταν σε καλή κατάσταση.


Είναι ένα ξεχωριστό δωμάτιο, όχι ιδιαίτερα μεγάλο, 320Χ350, περίπου 11 τμ.  Εκτός από τα ντουλάπια που αποφασίσαμε αμέσως να τα κρατήσουμε όλα τα υπόλοιπα θα έφευγαν.


Τα πλακάκια από τον τοίχο


Ο πάγκος που ήταν κατεστραμμένος σε αρκετά σημεία


Η πόρτα σε κακό χάλι κι αυτή, γενικά είχαν ένα θέμα με τις πόρτες σε αυτό το σπίτι γιατί ήταν όλες κατεστραμμένες. Επίσης ο νεροχύτης έπρεπε οπωσδήποτε να αντικατασταθεί για λόγους υγιεινής.  Κι εκεί μας περίμενε μία έκπληξη.  Επειδή οι σωληνώσεις κάτω από τον νεροχύτη ήταν τρύπιες έπρεπε να αντικατασταθεί όλο το ντουλάπι γιατί είχε διαβρωθεί από την υγρασία και φυσικά προχωρήσαμε και σε καινούργια υδραυλική εγκατάσταση.Όπως και στα υπόλοιπα δωμάτια του σπιτιού έτσι κι εδώ η ηλεκτρολογική εγκατάσταση ανακαινίστηκε ολοκληρωτικά και προστέθηκαν και νέες γραμμές προκειμένου να αποκτήσω πρίζες πάνω στους πάγκους για τις μικροσυσκευές.


Σε αυτή την πλευρά της κουζίνας τα πλακάκια έφταναν μέχρι πάνω εκεί που ήταν κρεμασμένα τα ντουλάπια.  Οπότε ξεκρεμάστηκαν τα ντουλάπια και τοποθετήσαμε πλακάκια έτσι όπως ήταν και πριν (μεταξύ μας εκ των υστέρων αυτό το θεώρησα περιττό).  Το πλακάκι που διάλεξα ήταν απομίμηση λευκού μάρμαρου (ε τι άλλο θα ήταν).  Το ίδιο μοτίβο επέλεξα και για τον πάγκο δηλαδή μάρμαρο.


Ήδη έχει αρχίσει και αναπνέει ο χώρος.  Και μόνο που έφυγαν τα χρωματιστά πλακάκια και ο σκούρος πάγκος δείχνει άλλο δωμάτιο.


Οι τοίχοι βάφτηκαν λευκοί σε αντίθεση με το υπόλοιπο σπίτι που είναι γκρι.  Γκρι βάφτηκε η πόρτα αφού επισκευάστηκε και φυσικά όπως και στις υπόλοιπες πόρτες του σπιτιού αντικαταστάθηκαν οι πετούγιες.  Inox σε απλή, μοντέρνα γραμμή είναι ότι πρέπει πάνω σε μία γκρι πόρτα.


Γενικά στο χώρο της κουζίνας εκτός από το λευκό έχω προσθέσει και αρκετές μεταλλικές λεπτομέρειες.  Όπως αυτή εδώ η βρύση που αγόρασα μαζί με τις υπόλοιπες βρύσες των μπάνιων και τα είδη υγιεινής από τον Εμπορικό Παλμό ΑΕ.  Το μπρονζέ αντικέ της ύφος έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με το λευκό σχεδόν minimal περιβάλλον και μου αρέσει πολύ!


Κάτι άλλο που αντικαταστάθηκε είναι τα πόμολα στα ντουλάπια και τα συρτάρια.  Κι εδώ διάλεξα μπρούτζινο χρώμα.


Το ντουλάπι που υπήρχε στην θέση πάνω από το ψυγείο το αφαίρεσα γιατί έτσι κι αλλιώς το δικό μου ψυγείο ήταν αρκετά ψηλότερο και ο χώρος που περίσσευε για να μη μείνει κενός έγινε ένα ωραιότατο ράφι για τα βιβλία μαγειρικής μου.Τον νεροχύτη όπως σου είπα και στην αρχή τον αντικατέστησα.  Εδώ όμως έκανα ένα μεγάλο λάθος που το πληρώνω κάθε μέρα.  Διάλεξα ένα νεροχύτη με δύο γούρνες, καθόλου βολικό για το πλύσιμο μεγάλων οικιακών σκευών ενώ θα μπορούσα να βάλω έναν ωραιότατο με μία γούρνα.  Είναι φυσικά στα άμεσα σχέδια μου να τον αντικαταστήσω.


Στο παράθυρό έβαλα ένα λευκό λινό στόρι.  Νομίζω πως οτιδήποτε άλλο δεν θα του πήγαινε.  Βέβαια τις περισσότερες ώρες της ημέρας το έχω ανεβασμένο γιατί το παράθυρο βλέπει θάλασσα ως πέρα την Αίγινα!


Το κεντρικό φως είναι ένα μπρούτζινο ναυτικό φανάρι


Το σχέδιο της κουζίνας είναι ένα Π .  Δεξιά και αριστερά πάγκοι και στην μέση κάτω από το παράθυρο ο νεροχύτης και δίπλα η ηλεκτρική κουζίνα.  Μπαίνοντας στην κουζίνα βλέπεις αυτό...


Το σχήμα αυτό με διευκόλυνε να χωρίσω την κουζίνα σε δύο ζώνες.  Έτσι δεξιά έφτιαξα την ζώνη του καφέ και των ροφημάτωνΚαι αριστερά είναι ο χώρος προετοιμασίας του φαγητού.  Έτσι είναι χωρισμένα και τα πράγματα μέσα στα πάνω και στα κάτω ντουλάπια.  Αυτό με διευκολύνει όταν κάνω κάτι μέσα στην κουζίνα να έχω κοντά μου ότι θέλω.Επειδή δεν μου αρέσει η ακαταστασία πάνω στους πάγκους της κουζίνας, προσπάθησα όσο είναι δυνατόν να κρατήσω τα απολύτως απαραίτητα.

Το μίξερ, το σταντ για τα βιβλία μαγειρικής που είχα φτιάξει πριν λίγο καιρό, ένα πέτρινο κασπό για τις κουτάλες, ένα ξύλινο δισκάκι με το αλάτι και το πιπέρι, μία μπρούτζινη χελώνα για να ακουμπάω ότι χρειάζομαι για το ανακάτεμα του φαγητού, το μικρό πορσελάνινο γουδί μου και φυσικά το χιουμοριστικό εκτυπώσιμο του Mr "Cook safely".  Παντού μέσα στην κουζίνα θα δεις τους δίσκους κοπής που μαζεύω.  Έχω κι άλλους που θα στους δείξω άλλη φορά γιατί κάπως τους έχω αλλάξει!


Απορρυπαντικό και ένα γκρι και μαύρο wettex, τα βρήκα στα HM Home, πάνω σε ένα κεραμικό λευκό δισκάκι και το σφουγγάρι μέσα στο λευκό κεραμικό κουτί με το ξύλινο καπάκι έτσι όλα τακτοποιημένα δεν μου χαλάνε την εικόνα του νεροχύτη και δένουν αρμονικά με τον υπόλοιπο χώρο.  Είπαμε... σημασία στην λεπτομέρεια!


Και άλλοι δίσκοι κοπής!  Νομίζω τελικά πως είναι ένα τέλειο διακοσμητικό για την κουζίνα.


Κάτω από τον πάγκο που λειτουργεί σαν coffee station έβαλα το πλυντήριο των πιάτων και δεξιά και αριστερά δημιούργησα δύο μίνι κάβες για κάποια μπουκάλια κρασί.


Απέναντι από το παράθυρο στην άλλη πλευρά της κουζίνας είναι το τραπέζι και οι καρέκλες.  Μπορούν να φάνε άνετα 4 άτομα, εμείς τώρα πια είμαστε δύο.Στόλισα και φθινοπωρινά ε;  (Δεν το έχω καθόλου με το Φθινόπωρο).  Φύλλα κουμαριάς και μία κολοκύθα...Αλλά τι κολοκύθα!  Η κολοκύθα του Τούρκου ή κολοκύθα με τουρμπάν.  Είναι και βρώσιμη αλλά και διακοσμητική.  Μα δεν είναι τέλεια;


Το κέικ δεν μας λείπει ποτέ.  Είναι λιχούδης ο Mr 😋Πάμε να δούμε τώρα και ένα πριν και μετά γιατί το ξέρω ότι σας αρέσει πολύ!


Το μετάΤο μετάΤο μετά


Ίσως για κάποιους να μην είναι και τόσο δραματική η αλλαγή εξ αιτίας του ότι δεν αλλάχτηκαν τα ντουλάπια.  Για εμένα όμως που έζησα όλη αυτή την ανακαίνιση είναι ένα εντελώς διαφορετικό δωμάτιο και ελπίζω να σας αρέσει η σημερινή του εμφάνιση.

Το σπίτι που μένουμε έχει ανακαινιστεί ολόκληρο.  Εκτός από την κουζίνα που βλέπουμε σήμερα σου έχω δείξει άλλους δύο χώρους.  Την βεράντα και το μπάνιο μας.  Ελπίζω να μπορέσω να σου δείξω και τα υπόλοιπα δωμάτια στη συνέχεια.  Αν δεν έχεις δει την βεράντα και το μπάνιο μας σου βάζω παρακάτω τα links να τα χαζέψεις.

Το καινούργιο μας μπάνιο - Master bathroom renovation the final reveal


Ανακαίνιση βεράντας στο καινούργιο σπίτι - My terrace makeoverΝα έχετε μια όμορφη ημέρα και μια ακόμη πιο όμορφη εβδομάδα και μην ξεχνάτε περιμένω τα σχόλια σας και τις παρατηρήσεις σας!


Φιλάκια


24 σχόλια

 1. Υπέροχη Χριστίνα, να την χαρείτε!!!Μου αρέσει πολύ ο συνδυασμός μαρμάρου, ξύλου και μπρούντζου!!!Με έχεις κάνει και έχω αγαπήσει το μάρμαρο και θα το εντάξω με έναν τρόπο και εγώ στην κουζίνα μου,καλημέρα!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευχαριστώ Ιωάννα μου... ναι το λατρεύω σαν υλικό το μάρμαρο. Δίνει μια απλή πολυτέλεια σε όλους τους χώρους.

   Διαγραφή
 2. Ονειρεμένη κουζίνα. Να είστε γεροί να τα χαρείτε πολλά χρόνια.
  Μη καλέσεις τον Κινέζο σε γεύμα.
  Θα μετακομίσει πάραυτα 😂😂😂😂😂
  Περιμένω και τα άλλα.
  Φιλάκια πολλά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευχαριστώ γλυκιά μου Ρένα, νασαι καλά! Όχι καλέ δεν τον καλώ αστειεύεσαι;;; Και αν μου "κατσικωθεί"??? Φιλιά κι από εμένα!

   Διαγραφή
 3. Χριστινάκι μου, εκπληκτική η κουζίνα!
  Φαντάζομαι και τον κόπο και την κούρασή σας, αλλά το αποτέλεσμα είναι χάρμα!
  Να είστε γεροί, κορίτσι μου!
  ΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά κ' ελπίζω τα στενάχωρα αυτά να ήταν τα τελευταία και από εδώ και πέρα μόνο χαρά στη ζωή σας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευχαριστώ Ιωαννάκι μου (έτσι λέω την κόρη μου)! Κούραση πάααααααααααρα πολύ αλλά δεν βαριέσαι "Μπρος στα κάλλη τι είναι ο πόνος" που λένε.... Όσο για τα στενάχωρα μας άνοιξε μεγάλη πληγή που δύσκολα θα κλείσει. Φιλάκια

   Διαγραφή
 4. Εύχομαι τα δυσάρεστα να είναι μακριά σας πλέον. Την περίμενα την ανάρτηση της κουζίνας ομολογώ. Πολύ μου αρέσει η αλλαγή και ειδικά αυτό το εφέ στα πλακάκια είναι πανέμορφο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δυστυχώς δεν είναι μακριά μας Κατερίνα μου. Ο χαμός ενός νέου, πολύ δικού μας ανθρώπου δεν ξεχνιέται... Ευχαριστώ κορίτσι μου

   Διαγραφή
 5. Καταρχάς, συλλυπητήρια για την απώλειά σας, Χριστίνα μου! Πολύ όμορφη ανάρτηση! Όντως έγινε εντελώς διαφορετικό δωμάτιο σε σχέση με το πριν! Και εμένα μου αρέσει πολύ που κινήθηκες σε ανοιχτές αποχρώσεις. Επίσης αγαπώ τους δίσκους κοπής, που μπορούν να χρησιμεύσουν και ως διακοσμητικά στοιχεία ή ακόμη και για σερβίρισμα! Επίσης λάτρεψα την κολοκύθα σου, το σερβίτσιο και τις χαρτοπετσέτες (βλέπω ότι σου αρέσει πολύ ο συνδυασμός μπλε-άσπρου, όπως είχα δει και στο remake κάποιων γυάλινων διακοσμητικών στο σαλόνι)!!! Να είστε γεροί να χαρείτε την κουζίνα σας και όλο το σπίτι φυσικά!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευχαριστώ πολύ Μαράκι μου, νάσαι καλά! Το μπλε ήταν αναπόφευκτο στην κουζίνα γιατί έχουν μπλε σόκορα τα ντουλάπια... αλλά ναι γενικά μου αρέσει σαν χρώμα.

   Διαγραφή
 6. Καλημέρα Χριστίνα μου!
  Wow! Απίστευτη η ανακαίνιση της κουζίνας!
  Μου αρέσουν πολυ τα πλακάκια και ο πάγκος,αλλα και οι λεπτομέρειες ,με τα μπρούτζινα πόμολα και την βρύση!
  Λατρεψα το μπρούτζινο ναυτικό φανάρι!! Να είστε καλα να την χαίρεστε!Φιλακια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευχαριστώ Δήμητρα μου! Δεν μπορώ να αποχωριστώ την χρυσαφένια απόχρωση ούτε στην κουζίνα. Φιλιά κι από εμένα!

   Διαγραφή
 7. Εχεις μεγαλη υπομονη εχω να δηλωσω! αλλα καμια σχεση το πριν και το μετα! και λατρεψα το συνδυασμο χρωματαων και τα υδραυλικα σου! τελεια! ευχομαι να της χαρεις!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευχαριστώ Ζίνα μου... έχω υπομονή αυτό είναι αλήθεια. Και ψειρίζω και λίγο τα πράγματα...

   Διαγραφή
 8. Oh my Christina. I just realized you didn't change the cabinets only the handles and it looks like a totally new kitchen. And of course the tiles make all the difference in the world. What a beautiful kitchen. You must enjoy yourself in there cooking up a storm.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. No my friend... the cabinets are the same because they were in perfect condition (lucky us)! But all the others were changed. I enjoy a lot my white kitchen. She has also a gorgeous view at the sea!

   Διαγραφή
 9. Εντυπωσιακή η αλλαγή στην κουζίνα σου Χριστίνα μου.Να ξέρεις ότι μέσα απο λυπηρά γεγονότα μας κρατάει πάντα μια αόρατη δύναμη να σταθούμε στα πόδια μας και να συνεχίσουμε.Να είστε καλά και την καλημέρα μου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευχαριστώ Μαρία μου. Ναι αυτό είναι έτσι και ίσως καλύτερα για να μπορούμε να αντέξουμε στον πόνο

   Διαγραφή
 10. Καλημερα Χριστίνα!!! Στο στάδιο... της κουζινας με βρίσκει και εμένα η ανάρτηση σου! Πολύ ομορφες οι αλλαγές και οι πινελιές σου, μπράβο! Μου αρέσει πολύ και η γκρι επιλογή για την πόρτα, την ίδια κάναμε και εμείς για όλες τις εσωτερικές! Και τώρα θέλω πμ... γιατί είμαι σε αναζήτηση παγκου & νεροχύτη, πες μου σε παρακαλώ την πηγή που εμπιστεύτηκες. Σε φιλώ γλυκά, σνουτςςςς

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ωωωωω ναι;;; Πως τα πας με την ανακαίνιση; Πάγκος και νεροχύτης αγοράστηκαν από το Leroy Merlin.... Φιλιά και καλή συνέχεια

   Διαγραφή
 11. Wow Christina, your kitchen looks incredible. Those brushed gold handles and taps are to die for and together with the white cabinets it makes your kitchen look so classy. Adore the blue accents you added. The whole space looks so much bigger now

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Φανταστική αλλαγή και πολύ ωραία τα μπρούτζινα διακοσμητικά

  ΑπάντησηΔιαγραφή