Search

Παραμονή Πρωτοχρονιάς στο τραπέζι


Και φτάσαμε στην τελευταία μέρα του χρόνου (Original post on 31/12/2016)
Θα τον αποχαιρετήσουμε με κάθε μεγαλοπρέπεια και θα υποδεχτούμε τον καινούργιο χρόνο που έρχεται με ένα λαμπερό τραπέζι.  Ίσως έτσι τον καλοπιάσουμε και είναι καλός μαζί μας 😏

Σε αντίθεση με τα Χριστούγεννα που το σπίτι μας ανοίγει για πάνω από 40 άτομα, ξεκινώντας με μεσημεριανό και όπου και όσο μας πάει, η παραμονή της Πρωτοχρονιάς είναι άκρως οικογενειακή υπόθεση,  Ένα τραπέζι για έξι.

Ακόμη όμως και έτσι θα στήσω ένα λαμπερό σκηνικό γιατί είναι πολύτιμες οι στιγμές που μοιραζόμαστε μαζί.

Εκτός από φωτογραφίες θα μοιραστώ μαζί σου και το μικρό μου μυστικό για το στήσιμο ενός επίσημου δείπνου.

Κι αυτό είναι το MIX & MATCH.  Μα ναι ποιος σου είπε πως δεν μπορεί αυτό να γίνει και σε ένα τραπέζι;  Σίγουρα έχεις ένα καλό σερβίτσιο, μπορεί και δύο.  Αλλά ίσως βαρέθηκες να τα στήνεις με τον ίδιο τρόπο κάθε φορά, ίσως θέλεις να βγάλεις ένα διαφορετικό αποτέλεσμα και αυτό γίνεται πολύ εύκολα είτε συνδυάζοντας τα δύο σερβίτσια μεταξύ τους ή προσθέτοντας κάποια άλλα κομμάτια.

Εγώ στο τραπέζι μου ξεκίνησα με ένα απλό λευκό σχεδόν τετράγωνο πιάτο 


Συνέχισα με ένα μικρότερο πιάτο με ασημένια μπορντούρα και...


... τελείωσα με μικρά μπολ για την σαλάτα με χρυσές βούλες  


Έχω δύο πλήρη σερβίτσια αλλά όπως πάντα βαριέμαι τα ίδια και τα ίδια γι αυτό είτε τα συνδυάζω και προσθέτω κάτι καινούργιο όπως αυτά τα μπολ ή κατά καιρούς μπορεί να πάρω μόνο μία εξάδα πιάτα μικρά ή μεγαλύτερα και έτσι πάντα έχω μια καινούργια εμφάνιση στο τραπέζι μου.

Το ίδιο κάνω και με τα δαχτυλίδια για τις πετσέτες.  Θα δεις εδώ και σε χρυσαφί χρώμα...


... αλλά και ασημί σε παρόμοιο σχέδιο


Συνήθως δεν στρώνω τραπεζομάντηλο.  Νομίζω πως δείχνει πολύ βαρετό ένα μονόχρωμο ύφασμα να καλύπτει το τραπέζι.  

Εδώ έβαλα τρία ράνερς.  'Ενα κατά μήκος του τραπεζιού και δύο στο πλάτος τους σε χρώματα που ταιριάζουν με την υπόλοιπη διακόσμηση αλλά δημιουργούν και ένα όμορφο σχήμα πάνω στο σκούρο ξύλο του τραπεζιού.


'Οπως βλέπεις ακόμη και τα σουπλά δεν ξεφεύγουν από το mix & match.  Κάποια μπρονζέ, κάποια ασημένια και κάποια χρυσά σε τελείως διαφορετικό σχέδιο
Ποτήρια κρυστάλλινα, απλά ή με σχέδιο τα θεωρώ απαραίτητα σε ένα επίσημο τραπέζι


Κεριά, πολλά κεριά, όσα αντέχει το μέγεθος του τραπεζιού.  Είναι αυτά που θα τονίσουν την λάμψη των σερβίτσιων με το φως τους.  Και λουλούδια... εγώ πάντα έχω λουλούδια στα βάζα μου πόσο μάλλον σε ένα γιορτινό τραπέζι.  Φροντίζω όμως πάντα το ύψος τους να είναι τέτοιο ώστε να μπορείς να βλέπεις τον απέναντι σου χωρίς να χρειαστεί ή να μετακινήσεις τα λουλούδια ή να κουνιέσαι για να τον δεις.

Και μέχρι να έρθει το φαγητό δεν θέλεις να μασουλήσεις κι ένα σοκολατάκι; Τι στο καλό; Γιορτές είναι!  "κ. Πρέσβη μου μας κακομαθαίνετε"  σε δύο πιατάκια σε σχήμα ανανά και χρυσό χρώμαΔύο μικρά μεταλλικά δέντρα και λίγες σκόρπιες μίνι μπαλίτσες δίνουν το γιορτινό ύφος στο τραπέζι αυτά μόνο γιατί πρέπει να μείνει χώρος και για τα φαγητά 😋


Όλα έτοιμα λοιπόν για την μεγάλη βραδιά...Γι αυτή την καινούργια χρονιά εύχομαι στον καθένα σας ξεχωριστά, να είστε υγιείς πάνω απ όλα, χαρούμενοι και γελαστοί, να πραγματοποιηθεί η πιο τρελή σου επιθυμία, το πιο τρελό σου όνειρο. 

Και μην ξεχνάς... την αγάπη που κρύβεις στην καρδιά σου να την μοιράζεσαι με όλους!!!2017 φιλιά σε όλους σας
Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου