Search

Ανανάς ο τροπικός - Beach resin art on a pineapple


Σε τροπικά νησιά θέλω να βρεθούμε, όπως λέει και το τραγούδι.  Να ζήσουμε ένα τροπικό καλοκαίρι και να φάμε και ανανά 


Ananas o tropikos - Beach resin art on a pineapple


Τώρα και με το δίκιο σου θα μου πεις γιατί στα λέω όλα αυτά.  Όχι όλο αυτό τον καιρό που ήμουν απούσα και είναι αρκετός, δεν έκανα διακοπές σε τροπικά νησιά αν και πολύ θα το ήθελα.  Πολύ θα ήθελα να βρισκόμουν σε μια εξωτική παραλία κάτω από τον καυτό ήλιο, να κολυμπάω και να μην κάνω τίποτα άλλο.  

Είναι το θέμα των Creative Bloggers για τον μήνα Ιούλιο, Τροπικό καλοκαίρι.  Και όπως και πέρυσι με αυτό το θέμα θα κλείσει και ο δεύτερος κύκλος ζωής αυτής της ομάδας και θα δώσουμε ραντεβού τον Σεπτέμβρη με νέο κύκλο και νέα θέματα!


Tropiko kalokairi, July creative bloggers theme

Εγώ λοιπόν που ονειρεύομαι τις εξωτικές παραλίες αλλά έχοντας και στο μυαλό μου το πιο γνωστό τροπικό φρούτο, προσπάθησα να τα συνδυάσω και τα δύο σε ένα πρότζεκτ.  

Ένας ξύλινος ανανάς και πάνω του ζωγραφισμένη με υγρό γυαλί μία εξωτική παραλία.


Ένα πολύ όμορφο διακοσμητικό είτε για να το κρεμάσεις στον τοίχο σου ή για να το βάλεις πάνω σε ένα τραπεζάκι και κοιτάζοντας το να ταξιδεύεις σε αυτά τα παραμυθένια, μαγικά μέρη.

Πάμε να δούμε λοιπόν τι υλικά χρειάστηκα και πως το έφτιαξα.

Υλικά που χρειάστηκα

 • Κόντρα πλακέ για τον ανανά
 • Ηλεκτρική σέγα
 • Ακρυλικά χρώματα σε διάφορους τόνους του μπλε και λευκό
 • Πινέλο
 • Υγρό γυαλί, 2 συστατικών
 • Διακοσμητική άμμο και λίγα κοχύλια
 • Γάντια, ξύλινα στικς για την ανάμιξη του υγρού γυαλιού, χάρτινα ποτήρια
 • Πιστόλι θερμού αέρα

Προετοιμασία και βάψιμο του ξύλινου ανανά

Σχεδίασα στον υπολογιστή το περίγραμμα του ανανά, το μετέφερα σε κόντρα πλακέ πάχους 1,5cm και το έκοψα με την ηλεκτρική σέγα.  Ο ανανάς μου έχει ύψος 45 εκατοστά.

Sxediasmos kai kopsimo anana se kontra plake

Με ένα κομμάτι γυαλόχαρτο διόρθωσα τις γωνίες και καθάρισα όπου υπήρχαν ξέφτια πάνω στο ξύλο.

Tripsimo me gialoxarto xylinou anana

Στη συνέχεια έβαψα με ακρυλικά χρώματα όπως είχα φανταστεί την θάλασσα μου.  Σκούρο μπλε δεν είχα αλλά το δημιούργησα βάζοντας λίγο μαύρο μέσα στην πιο σκούρα μπλε απόχρωση που διέθετα.  Το σημείο που έμεινε άβαφτο είναι εκεί όπου θα σχηματίσω την παραλία.

Vafo ton xylino anana me akrylika chromata

Υγρό γυαλί 1ο στάδιο


Και η διασκέδαση με το υγρό γυαλί ξεκινάει.  Μόλις τα ακρυλικά χρώματα στέγνωσαν ήρθε η ώρα να δημιουργήσω την παραλία.  Ανέμειξα μία ποσότητα υγρού γυαλιού σε αναλογία 2:1 σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή (οδηγίες για το πως και τι μπορείτε να βρείτε σε προηγούμενες αναρτήσεις μου στο μενού με την επικεφαλίδα Υγρό γυαλί) και έβαλα μέσα αρκετή ποσότητα διακοσμητικής άμμου.

Ammos kai ygro gyali

Το άπλωσα στο σημείο του ανανά που είχα αφήσει άβαφτο και πρόσθεσα και λίγα διακοσμητικά κοχυλάκια.  Επειδή δεν ήθελα η άμμος σε καμία περίπτωση να ανακατευτεί με τα χρώματα της θάλασσας την άφησα να στεγνώσει και να σταθεροποιηθεί.  Αυτό σημαίνει τουλάχιστον 8-10 ώρες, στην δική μου περίπτωση το έπιασα την επόμενη μέρα ξανά μιας και όλη η δουλειά γίνεται στο εργαστήριο.

How to create a beach with resin

Υγρό γυαλί 2ο στάδιο


Την επόμενη μέρα ξεκίνησα να σχηματίζω την θάλασσα με υγρό γυαλί βάζοντας τα ανάλογα χρώματα πάνω στα ζωγραφισμένα.  Η ζωγραφισμένη βάση δεν λειτουργεί μόνο σαν οδηγός ως προς τι χρώματα θα χρησιμοποιήσεις λειτουργεί και σαν primer ως προς την επιφάνεια αλλά επίσης επειδή κάποια χρώματα όταν τα αναμειγνύεις με το υγρό γυαλί είναι πιο διάφανα από άλλα αν από κάτω υπάρχει χρώμα δείχνει πιο όμορφο.

Εκεί που το ένα χρώμα τελείωνε και άρχιζε το άλλο για να γίνει πιο ομαλή η μετάβαση τα ανακάτευα με το χέρι και έτσι τα χρώματα είχαν μια συνέχεια.

How to apply resin with colors

Δεν ξεχνάμε να χρησιμοποιούμε το πιστόλι θερμού αέρα προκειμένου να σβήσουμε τυχόν φυσαλίδες που δημιουργούνται κατά την εφαρμογή του υγρού γυαλιού.  Ο θερμός όμως αέρας μας χρησιμεύει ακόμη για να "σπρώχνουμε" το υγρό γυαλί και έτσι δημιουργούνται τα κύματα.

Μόλις τελείωσα με την εφαρμογή των μπλε χρωμάτων με λευκό ξεκίνησα να φτιάχνω τα κύματα της θάλασσας. Κι εδώ τελείωσε αυτή η φάση... το άφησα να ξεκουραστεί και πάλι μέχρι το επόμενο πρωί.

How to create waves on a beach with epoxy resin

Υγρό γυαλί 3ο στάδιο


Την επόμενη ημέρα και πριν αρχίσω την τρίτη εφαρμογή του υγρού γυαλιού σκέφτηκα πως σε μία τροπική θάλασσα είναι αδύνατον να μην κυκλοφορούν μεγάλα ψάρια.  Κι έτσι ζωγράφισα ένα "κήτος" με μαύρο μαρκαδόρο πάνω στην επιφάνεια του ανανά.  Χρησιμοποίησα μαρκαδόρο που γράφει πάνω σε γυαλί.  Περίμενα λίγη ώρα να στεγνώσει ο μαρκαδόρος και ξεκίνησα την εφαρμογή του επόμενου στρώματος με υγρό γυαλί.

Σε αυτή την φάση τα πράγματα είναι λίιιιιιιιιιιγο πιο δύσκολα.  Ήθελα να δημιουργήσω αφρισμένα και πιο αληθοφανή κύματα.  Έχω κάνει πολλές δοκιμές για να το πετύχω αυτό και τελικά κατέληξα πως αυτό γίνεται αν εκεί που θα ρίξεις το λευκό υγρό γυαλί βάλεις και στην μία και στην άλλη πλευρά διάφανο.  

Beach resin art on a pineapple

Ζεσταίνοντας με το θερμοπίστολο και σπρώχνοντας το λευκό χρώμα μέσα στο διάφανο το λευκό ανοίγει δημιουργώντας αυτές τις κυψέλες και είναι αυτό που κάνει το κύμα να φαίνεται σαν να αφρίζει.

Όπως βλέπεις στις παρακάτω φωτογραφίες που επίτηδες τις τράβηξα τόσο κοντά το ζωγραφισμένο ψάρι φαίνεται όπως ακριβώς θα φαινόταν και κάτω από το νερό.  Έχει ανοίξει το λευκό χρωματισμένο υγρό γυαλί πάνω στο διάφανο και είναι σαν αφρός, σαν φουσκάλες νερού.

Κι εδώ τελείωσε η ζωγραφική με το υγρό γυαλί.  Αν ήθελα ακόμη πιο 3D την θάλασσα μου μπορούσα να συνεχίσω και με ακόμη περισσότερα στρώματα.  Νομίζω όμως πως αυτό μπορώ να το κάνω σε μια αρκετά μεγαλύτερη επιφάνεια και όχι εδώ που η επιφάνεια είναι μικρή.

Close details of an epoxy resin sea with waves

Τον ανανά τον άφησα να "ξεκουραστεί" 3 ημέρες.  Είναι ένα εύλογο διάστημα για να σταθεροποιηθεί εντελώς το υγρό γυαλί και να έχεις μία επιφάνεια πραγματικά γυάλινη.  Φυσικά σε όλα τα προηγούμενα στάδια αλλά και στο τελευταίο θα πρέπει να φροντίζεις το αντικείμενο που δουλεύεις να είναι προφυλαγμένο από την σκόνη που κυκλοφορεί στην ατμόσφαιρα γιατί ότι καθίσει πάνω στην επιφάνεια του θα φαίνεται.  Εγώ ότι φτιάχνω τα προφυλάσσω καλύπτοντας τα με μία μεγάλη κούτα.

Έπρεπε όμως μετά να ασχοληθώ και με την πίσω πλευρά του ανανά.  Λόγω της ιδιαιτερότητας του σχήματος δεν είχα βάλει ταινίες όπως βάζω όταν φτιάχνω επίπεδες επιφάνειες με ίσιες γραμμές και έτσι ότι έφευγε από την επιφάνεια είχε δημιουργήσει συμπαγείς σταγόνες στην πίσω πλευρά.  Ζέστανα λίγο με το θερμοπίστολο αυτές τις σταγόνες για να μαλακώσουν και με μία σπάτουλα τις αφαίρεσα. Στη συνέχεια έβαψα την πίσω πλευρά με ακρυλικά χρώματα.  Έτσι για να δείχνει πιο περιποιημένη.

How to remove resin drops from wood

Φυσικά και ο καλλιτέχνης (εγώ) υπέγραψε το έργο του 😉

h-piso-plevra-tou-xylinou-anana

Και η ώρα της φωτογράφησης έφτασε.  Αφού έβαλα ένα γαντζάκι στην πίσω πλευρά το κρέμασα στον τοίχο της βεράντας μου.  Δύο ψάθινα διακοσμητικά του κάνουν παρέα και σου δίνουν την αίσθηση του τροπικού καλοκαιριού.

Tropikos ananas zografismenos me ygro gyali

Γυαλίζει τόσο πολύ η επιφάνεια του που είναι αδύνατον να καταλάβεις από τις φωτογραφίες πόσο ωραίος δείχνει.

Tropiki paralia zografismeni me ygro gyali

Δεν ξέρω τι αίσθηση δημιουργεί σε εσάς κοιτάζοντας τον αλλά εμένα μου δημιουργεί αίσθηση δροσιάς όλο αυτό το μπλε.

Tropical beach resin art

Τελικά το "κήτος" δείχνει πολύ όμορφο μέσα στα αφρισμένα νερά.

Epoxy resin beach art

Tropical summer, tropical beach

Αν πάλι δεν θέλεις να κρεμάσεις τον ανανά σε κάποιο τοίχο δείχνει πολύ όμορφος και πάνω σε ένα τραπεζάκι σαν καλοκαιρινό διακοσμητικό.

Tropiko kalokairi, zografiki pano se xylino anana me ygro gyali

Tropical pineapple

Γυάλινη η επιφάνεια του τραπεζιού, γυάλινη και η επιφάνεια του ανανά και το Τροπικό καλοκαίρι μόλις ήρθε και εγκαταστάθηκε στην βεράντα μου!!!!

Tropical sea and waves


Please pin this photoBeach resin art tutorial


Ελπίζω να μη σε κούρασα με όλα αυτά αλλά πως αλλιώς να περιγράψεις αυτή την τεχνική, την ζωγραφική με υγρό γυαλί, αν δεν δώσεις όλες αυτές τις λεπτομέρειες.

'Εχω αγωνία να δω τι σκέφτηκαν τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας για το το θέμα αυτού του μήνα.  Φαντάζομαι κι εσύ, γι αυτό σου βάζω εδώ το πρόγραμμα με τις δημοσιεύσεις της ομάδας για ένα ολόκληρο 15μερο.

 • Χριστίνα από Art Decoration & Crafting .........................................  01/07/2019
 • Λαμπρινή από Lamprouka ............................................................ 02/07/2019
 • Κατερίνα & Λένα από VioletMimosa ..............................................  03/07/2019
 • Ελπίδα από Two Boys & Hope ....................................................... 04/07/2019
 • Κική από Creative Moments  ........................................................ 05/07/2019
 • Ρένα από δια χειρός Ρένας Χριστοδούλου ...................................... 06/07/2019
 • Σωτηρία από My Little World  .....................................................  08/07/2019
 • Κικίτσα από DIY My Day ..............................................................  09/07/2019
 • Σωτηρία από My Little World ........................................................ 10/07/2019
 • Νίκη από Ονειροποιείο ................................................................ 11/07/2019
 • Ελένη από Καρυδότσουφλο .......................................................... 12/07/2019
 • Νικολέττα από Crafty Details ........................................................ 13/07/2019

Εύχομαι να έχουμε μία όμορφη εβδομάδα, καλό μήνα και σε όσους τυχερούς φύγουν για διακοπές να ζήσουν το πιο Τροπικό καλοκαίρι της ζωής τους!!!Φιλάκια ❤


Christina

18 σχόλια

 1. Μα τι τέλειο που είναι Χριστίνα! Δεν έχω λόγια. Έχεις γίνει εξπέρ με αυτήν την τεχνική και σ ευχαριστούμε που μοιράζεσαι μαζί μας όλα τα μυστικά της. Θέλω οπωσδήποτε να δοκιμάσω κι εγώ να φτιάξω κάτι παρόμοιο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το παλεύω Λαμπρινή μου και με τίποτα δεν έχω γίνει εξπέρ. Φιλοδοξώ όμως να μάθω όσα περισσότερα μυστικά μπορώ!

   Διαγραφή
 2. Δεν έχω λόγια!!!!!
  Και το θέμα υπέροχο και η τεχνική σου άπαιχτη.
  Το ψάρι ολοζώντανο 😂😂😂😂😂
  Καλό μήνα.
  Να περνάτε καλά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευχαριστώ Ρένα μου... το ψάρι ναι δείχνει πολύ καλό μέσα στα αφρισμένα κύματα. Καλά να περνάς κι εσύ κορίτσι μου!

   Διαγραφή
 3. Χριστίνα μου έχω μείνει άφωνη! Είναι φανταστικό! Τόσο τρισδιάστατο και το κήτος σαν αληθινό! Χίλια μπράβο!Σε ευχαριστούμε πολύ που μοιράστηκες τα μυστικά της τεχνικής! Πολλά φιλιά και καλό, δημιουργικό μήνα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το αδικεί η φωτογραφία Θάλεια μου αλλά εσύ που ζωγραφίζεις είμαι σίγουρη πως μπορείς να καταλάβεις πως φαίνεται. Χαίρομαι πολύ που σου αρέσει... πολλά φιλιά και σε σένα και στην Γεωργία.

   Διαγραφή
 4. πωπωπω..ολα τα εχεις !! και ανανα και θαλασσα και καρχαρια!! πιο τροπικο πεθαινεις!! Μπράβο Χριστινα μου!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Χαχαχχαχαχαχχα ναι... 3 σε 1!!!! Μακάρι να ήμουν σε τέτοια παραλία και ας είχε και καρχαρία!

   Διαγραφή
 5. Α, νατος ο καρχαρίας που μας τρομαξε!... τι τελεια αποτελεσμα που δίνει αυτή η τεχνική- το' χεις τερματίσει, έτσι;
  Σε όλους μας αφήνει αισθηση παραλίας και δροσιάς!
  Φιλιά, καλό μήνα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν το έχω τερματίσει Νίκη μου... έχει άπειρες δυνατότητες το υγρό γυαλί και τις εξερευνώ σιγά σιγά. Φιλιά κι από εμένα!

   Διαγραφή
 6. Πολλή δουλειά αλλά σε δικαιώνει το αποτέλεσμα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν είναι πολύ η δουλειά Νατάσσα, είναι που πρέπει να περιμένεις να στεγνώσει η μία εφαρμογή για να πας στην επόμενη.

   Διαγραφή
 7. Τι υπέροχο πράγμα να μη στερεύεις ποτέ από φαντασία!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Είναι τέλειος,τέλειος,τέλειος Χριστίνα!!!Καλό βράδυ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Χριστιναααααααααααα τελειοοοοοοοοοοοο και αναπαντεχος ο χρωματισμος!!!!!! καλο καλοκαίριιιιιιι

  ΑπάντησηΔιαγραφή